طرح توجیهی تجهیز و راه اندازی باشگاه بولینگ (97)

 طرح توجیهی تجهیز و راه اندازی باشگاه بولینگ (ویرایش 97)

تعریف بولینگ :

بولینگ ورزشی است که بازیکنان در آن برای به دست آوردن امتیاز باید توپ بولینگ را روی سطح صافی بغلتانند تا اشیایی به نام میله را بزنند. این نوع ورزش نخستین بار در مصر باستان انجام میشد. در این ورزش توپ‌هایی با وزن متفاوت وجود دارد، وزن توپ‌ها بین 6 الی 16 پوند است که هر پوند 453 گرم است. دربازی بولینگ هر بازیکن ده فریم را بازی می‌کند و هر فریم دو ضربه دارد (به جز فریم 10 که در حالتی خاص سه ضربه دارد) و بازیکن سعی می‌کند که در هر ضربه همه پین‌ها را با توپ بزند. نحوه قرارگیری پین‌ها و شماره آنها از نگاه بالا پین‌ها به شکل یک مثلث قرار داده می‌شوند.

اکنون با گذشت 60 سال این ورزش تبدیل به یکی از تفریحات محبوب تمام اقشار جامعه شده و سالن های بولینگ متعددی در مراکز تفریحی و تجاری وجود دارد. که این امر موجب رونق بازار طراحی و ساخت سالن های بولینگ شده است.

سرمایه مورد نیاز جهت راه اندازی باشگاه بولینگ 

طراحی و ساخت سالن بولینگ، نیازمند فضای کافی و مناسب میباشد. اگر مشتاق داشتن یک سالن بولینگ هستید ولی مشکل داشتن فضا مناسب را دارید، پیشنهاد ما به کسب و کار شما، سرویس منحصر به فرد کافه بولینگ میباشد. همان طور که از اسم (کافه بولینگ) پیداست؛ علاوه بر داشتن ابعاد استاندارد می تواند در محیط هایی که مشکل فضا دارند مورد استفاده قرار بگیرد.

هر خط استاندارد بولینگ نیازمند فضای طولی و عرضی معینی میباشد. طول هر خط حداقل بایـد بین 28 الی 30 متر و عرض هردو خط حدود 3.50 متر میباشد. طول استاندارد خطوط بولینگ  24.12 متر است و حداقل فضای مورد نیاز جهت تعمیر و نگهداری 1 متر میباشد. هزینه هر ریل بولینگ 150 میلیون تومان است، برای تجهیز و راه اندازی یک سالن بولینگ استاندارد حداقل 1.5 میلیارد تومان سرمایه لازم است. قیمت یک ساعت بولینگ 36 هزار تومان است که چهار نفر میتوانند از آن استفاده کنند که برای هر نفر مبلغ 9 هزار تومان که میباشد.

تجهیز و راه اندازی باشگاه بولینگ

تاریخچه بولینگ :

بولینگ از زمان های قدیم به عنوان بازی در کشورهای مختلف وجود داشته و با مروری بر تاریخچه آن متوجه می شویم که این بازی در چه زمان و مکانی به یک ورزش رسمی تبدیل شده است. سال 1335 اولین باشگاه بولینگ ایران در سعادت آباد تهران با 12 خط طبق استاندارد جهانی به صورت غیراتوماتیک افتتاح شد و مورد استفاده قرار گرفت. در این باشگاه کارگری موسوم به «پین بوی» پین ها را جمع کرده و سپس آن ها را می چید. اوایل سال 1342 باشگاه بولینگ پرسپولیس (عبدو) با خطوطی غیراتوماتیک تاسیس شد. در کنار آن نیز بانک سپه اقدام به تاسیس یک باشگاه بولینگ نمود. شرکت نفت نیز در برخی از مناطق جنوب چند باشگاه بولینگ راه اندازی کرد که فقط مورد استفاده پرسنل شرکت نفت قرار می گرفت.

پروسه احداث باشگاه بولینگ :

1. نقشه برداری و انجام محاسبات اولیه جهت استحکام سازه در مقابل باد زلزله و سیل

2. تهیه نقشه معماری و عمرانی و همچنین طراحی مدل سه بعدی پروژه

3. تسطیح و خاکبرداری و اجرای فوندانسیون نواری

4. ساخت اسکلت فلزی در کارخانه و در ادامه حمل و نصب در محل

5. اجرای تاسیسات آب و فاضلاب و حفر چاه

6. اجرای تاسیسات تهویه مطبوع سرد و گرم و کانال های مربوطه و نصب تجهیزات آن ها

7. اجرای دیوارهای جانبی و پوشش سقف و تقسیم بندی فضای داخلی از جمله (اتاق مدیریت، منشی، سرویس های بهداشتی، رستوران، کافی شاپ، بولینگ و…)

8. اجرای برق کاری، کابل کشی، ساخت تابلو برق ها، نصب روشنایی ها و نورپردازی های داخلی

9. اجرای دکوراسیون دیوارهای داخلی و نمای داخلی از جمله (رنگ، ماکت، دکوراسیون، دیواره های کاذب و …)

10. نصب خطوط بولینگ و سیستم های صوتی فراگیر و دوربین مدار بسته

قسمت های تشکیل دهنده خطوط بولینگ 

هر خط بولینگ از سه بخش مهم و اصلی تشکیل شده است :

  • قسمت زیر سازی و فوندانسیون که تماما چوبی بوده و از استحکام لازم برای بازی بولینگ برخورداست.
  • بخش مکانیکی شامل دستگاه پین چین اتوماتیک و سیستم های گردش توپ میباشد.
  • قسمت های کامپیوتری و الکترونیکی شامل کنترلرهای دستگاه ها و کامپیوتر دستگاه ها و سنسورها و کامپیوتر سروراست.
    سطح زیر کار خطوط بولینگ باید تا حد امکان صاف و بدون شیب سطحی بوده و از مقاومت و استحکام کافی برخوردار باشد. ارتفاع استاندارد سالن بازی جهت برگزاری مسابقات حرفه ای 4600 سانتی متراست و سالن بازی باید از نور مطلوب و تهویه مناسب برخوردار باشد. ارتفاع سالن را میتوان حداقل 3500 سانتی متر هم در نظر گرفت .
1508 بازدید