طرح توجیهی پرورش بوقلمون (سال ۹۷)

طرح توجیهی پرورش بوقلمون در (سال ۹۷) 

تعریف بوقلمون :

بوقلمون بزرگترین و سنگینترین پرنده خانگی است . برخی مبدا اصلی این پرنده را آمریکای شمالی و مرکزی ذکر می کنند و برخی دیگر ساکنین مکزیکو یعنی سرخپوستان آزتک و مایا را مسئول اهلی شدن آن می دانند درسال 1581 پس از کشف مکزیک بوقلمون به آن کشور وارد شد و سپس در سال 1524 بوقلمون اهلی به انگلستان برده شد و در قرن 16 و 17 مصرف گوشت بوقلمون در انگلستان رواج زیادی گرفت . بوقلمونهادرطبقه بندی جانوری جز راسته گالی فرمیس زیر راسته گالی تیره فازیانیده تحت تیره مله اگریدین و جنس مله اگریس گالوپا می باشد .

 

تاریخچه بوقلمون :

این پرنده درزمان شاه عباس صفوی توسط تعدادی از تجار ارمنی که به ایتالیا رفته بودندبه ایران وارد شد و از آن به بعد ارامنه مامور تکثیر و پرورش آن گردیدند .به نظر می آید که چون جنس نر این پرنده می تواند همانند دیبای رومی رنگ چهره و فرم پرهای خود را هر لحظه به گونه ای درآورد و ضمن ترسو و کودن بودن بسیار لذا بهترین نام برای او می توانسته همین بوقلمون باشد . نگهداری سنتی بوقلمون در نواحی خراسان گیلان و مارندران آذربایجان غربی، شرقی مرکزی ، فارس ، اصفهان و کرمان متداول است . 

طرح پرورش بوقلمون

بوقلمون ازجمله طیوری است که پرورش آن همواره موردتوجه بوده و سود مطلوبی را برای پرورش‌دهندگان بوقلمون حاصل می‌نماید. بوقلمون را برای استفاده از گوشت و تخم و پر و کود آن پرورش می‌دهند. البته هدف اصلی از پرورش بوقلمون تولید گوشت است.پرورش بوقلمون کاری سودآور است بسیاری از مرد بجای استفاده از گوشت قرمز ترجیح می‌دهند از گوشت بوقلمون استفاده کنند، زیرا گوشت بوقلمون بدون پوست به‌طور طبیعی چربی كمی دارد و در هر ۱۰۰ گرم آن تنها ۱ گرم چربی موجود است.پروتئین بالا، حداقل چربی اشباع، كمترین سطح كلسترول و فقدان چربی میان بافتی در مقایسه با گوشت قرمز از اهمیت بسیاری برخوردار است یكی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشت‌های سفید، ویتامین A و نقش مهم تقویت سیستم ایمنی آن است كه به‌ویژه در فصل سرما، مصرف آن به كودكان و سالمندان توصیه می‌شود.

بوقلمون‌های پرورشی دودسته‌اند:

1بوقلمون‌های اصلاح نژاد شده (پیشنهاد برای پرورش)

2بوقلمون‌های سفید. مثل نیکولاس، هیبرید و بیوتی وبرای پرورش بوقلمون‌های اصلاح‌شده پیشنهاد می‌شود به دلیل اینکه هنگام فروش قیمت تقریباً ثابتی دارد و نسبت به بوقلمون سفید بهتر خریداری می‌شوند، همچنین بوقلمون اصلاح‌شده نسبت به بیماری‌ها مقاوم‌تر بوده و هم در سالن و هم در فضای باز می‌توان آن را پرورش داد.

 

چرا باید بوقلمون پرورش دهیم:

1.گوشت بوقلمون منبع بسیار مهمی از پروتئین حیوانی است زیرا مقدار زیادی گوشت و مقدار کم‌چربی دارد.

2. بوقلمون‌ها سرعت رشد بالایی دارند، به‌طوری‌که میزان رشد آن‌ها در مقایسه با سایر پرنده‌های پرورشی بسیار زیاد است.

3. چون بوقلمون‌ها بعد از پایان دوره پرورش وزن زیادی دارند پرورش آن‌ها نسبت به سایر پرندگان سودمندتر است.

نکات مهم در رابطه با پرورش بوقلمون:

بوقلمون‌ها باید از گردوغبار محفوظ باشند؛ زیرا گردوغبار باعث سفت شدن ریه‌های و مبتلا شدن بوقلمون‌هابه بیماری برونشیت و تنگ‌نفس می‌شود. پرنده‌ها در فضای پرورش باید از اضطراب و ترس دور باشند.وزن بوقلمون‌های پرورشی در پایان دوره به ۱۰ الی ۱۶ کیلوگرم می‌رسد.  طول دوره پرورش بوقلمون تقریباً ۴ ماه است و در یک سال دو دوره و نیم می‌توان اقدام به پرورش بوقلمون کرد.

سرمایه لازم برای پرورش بوقلمون:

سرمایه لازم برای پرورش بوقلمون به توجه به تعداد و اندازه و وضعیت زمینتان متفاوت است؛ یعنی اگر شما زمین را بخواهید اجاره کنید و یا از قبل داشته باشید مسلماً هزینه کمتری خواهید کرد.برای پرورش بوقلمون نیاز به سرمایه‌ای برای تهیه زمین و انجام ساخت‌وسازها دارید و هزینه دیگری که زیاد هست سرمایه لازم برای تهیه بوقلمون‌ها است که این دو مورد بیشترین هزینه را در بر خواهند گرفت.
همچنین تهیه خوراک و تغذیه بوقلمون‌ها نیز به سرمایه در گردش نیاز دار. تا بتوانید خوراک آن‌ها را تهیه کنید.

ميزان غذاي بوقلمون :

جوجه هاي بوقلمون تا 24 ساعت و يا حتي بيشتر احتياج به خوردن و آشاميدن ندارند زيرا از زرده ذخيره بدن استفاده مي کنند ولي بعد از اين مدت بايد غذا و آب کافي در اختيار آنها قرار داد. مقدار غذائي که توسط جوجه بوقلمون هاي در حال رشد خورد ه مي شود در اولين ماه زندگي 460-450 گرم است. اصولا بوقلمون حيواني است که مخصوص گوشت پرورش داده مي شود لذا از اينرو بيشتر انتخاب در بوقلمون از نظر تبديل غذائي صورت مي گيرد. بدين ترتيب که هر چه بوقلمون در ازا غذاي کمتر گوشت بيشتري توليد کند بهتر است. بوقلمون از نظر ضريب تبديل پرنده خوبي به شمار مي رود. زيرا به طور متوسط ميزان ضريب تبديل غذائي در آن در اوائل زندگي حدود 1 به 3 است. در برخي مزارع از غذاي تمام آردي و در برخي ديگر از غذاي آردي – دانه اي استفاده مي شود اما در گروهي از مزارع نيز تا 8 هفتگي غذاي تمام آردي و از 8 هفتگي به بعد غذاي دانه اي – آردي در اختيار پرنده قرار مي دهند. اگر بوقلمون به طريقه محدود نگهداري شود، اضافه نمودن علف سبز به جيره غذائي جوجه ها سبب بهتر شدن رشد مي شود. 4 هفته پيش از رسيدن بوقلمونها به بازار بايد مواد بودار مانند روغن ماهي يا پودر ماهي را حذف کرد تا گوشت بوي نا مطبوع نگيرد. غذاي بوقلمونهاي تخمگذار شبيه مرغهاي تخمگذار است ولي بايد توجه داشت که بوقلمونهاي تخمي را نبايد بيش از حد غذا داد زيرا سبب چربي گرفتن آنها مي گردد و توليد تخم را پائين مي آورد. جوجه ها را پس از خارج شدن از تخم به مدت 24 ساعت بايد در استراحت غذائي قرار داد و سپس به تغذيه آنها در 20-15 روز اول توجه کرد. 

هميشه در هنگام تغذيه نکات زير را مد نظر قرار دهيد: 

1. از دادن خوراک بسيار و خوراک نامرغوب و کپک زده دوري کنيد. 

2علوفه سبز خرد کرده و چراگاه بايد در دسترس جوجه بوقلمون قرار گيرد.

3. گاهگاهي در آب آشاميدني پرنده از يک قاشق چايخوري سولفات مس دو سود در يک ليتر آب استفاده کنيد. 

4. آشيانه و خوراک و در صورت وجود چراگاه بايد کاملا پاکيزه باشند.

سرمایه لازم برای پرورش بوقلمون:

سرمایه لازم برای پرورش بوقلمون به توجه به تعداد و اندازه و وضعیت زمینتان متفاوت است؛ یعنی اگر شما زمین را بخواهید اجاره کنید و یا از قبل داشته باشید مسلماً هزینه کمتری خواهید کرد.برای پرورش بوقلمون نیاز به سرمایه‌ای برای تهیه زمین و انجام ساخت‌وسازها دارید و هزینه دیگری که زیاد هست سرمایه لازم برای تهیه بوقلمون‌ها است که این دو مورد بیشترین هزینه را در بر خواهند گرفت.همچنین تهیه خوراک و تغذیه بوقلمون‌ها نیز به سرمایه در گردش نیاز دار. تا بتوانید خوراک آن‌ها را تهیه کنید.

 

 

خرید

1153 بازدید