طرح توجیهی پرواربندی بره 200 راسی (98)


در حال بارگذاری
31 تیر 1398
word
KB 47
21
۳۸,۰۰۰ تومان ۲۰,۰۰۰ تومان
خرید

طرح توجیهی پرواربندی بره 200 راسی (سال 98)

تعریف بره :

گوسفند پستانداری است از راسته سم داران از دسته جفت‌سم‌سانان، از گروه نشخوارکنندگان و از خانواده گاوسانان می باشد. این حیوان را جهت استفاده از پشم، پوست، شیر و گوشتش اهلی کرده و به صورت گله‌های بزرگ نگهداری می‌کنند. برخی نژادهای گوسفند نر دارای شاخ مورب و حلقوی و پیچ دار می‌باشند. گوسفند نر قوچ یا راک نامیده می‌شود؛ ولی گوسفند ماده متعلق به هر نژادی که باشد، به‌طور عام به نام میش خوانده می‌شود.

طرح توجیهی پرواربندی بره 200 راسی

معرفی طرح پرواربندی گوسفند و بره

فصل پرواربندی گوسفند در اوایل پاییز می باشد.در پرورش گوسفندان به روش پرواربندی اولین نکته ای که باید به آن توجه کنید زمان مناسب برای خرید گوسفند می باشد.

بهترین زمان برای خرید بره شیری در تابستان است.بره‌ها معمولاً بعد از شیرخوارگی و درحالی‌که 20 الی 25 کیلو وزن‌ دارند خریداری می‌شوند.

از آنجاکه خرید دام مهم‌ترین مرحله به شمار می‌رود باید در خرید دقت شود و نژادهای سنگین مثل: افشاری، مهربان، بهمنی، بلوچی، زندی، کردی، عربی، سنجابی و سنگسری انتخاب شود. تا پس از 100 روز بره‌ها به وزن تقریبی 45 تا 50 کیلو برسند.

اهمیت اقتصادی پرواربندی بره :

پرواربندی یکی از روشهای اساسی برای جلو گیری از کاهش تولیدات گوشت قرمز محسوب میشود و در این حرفه علاوه بر جلو گیری از ضایعات پنهانی و صرف علوفه نا متعادل ، با زمانی کوتاه دام بنا به استعداد به وزن مطلوب و قابل قبول رسیده و ضمن جلو گیری از کشتار زود هنگام دام ما مقادیر قابل توجهی گوشت قرمز استحصال خواهیم نمود و از استخوانهای این دامها علاوه بر تهیه پودر استخوان جهت خوراک دام مواد مغذی و معدنی جهت خاک و بالا بردن باروری آن بازیافت خواهد گردید .

خلاصه ای بر گوسفندان ایران :

گوسفندان ایرانی از نظر پشم در گروه گوسفندان با پشم ضخیم یا قالی می‌باشند. همگی این گوسفندان دنبه دار می‌باشند به استثنای زل که دارای نیم دنبه یا بدون دنبه بوده و قره گل که دارای نیم دنبه‌است. لازم است ذکر شود مهم‌ترین تقسیم‌بندی گوسفندان در ایران در گذشته بر اساس مرغوبیت پشم بوده، ولی هم‌اکنون بیشتر به گوشت و تعداد زایش آن توجه می‌گردد و در بعضی مناطق ایران پشم چیده شده در صحرا رها می‌گردد.

عواملی که در پرواربندی موفق بره تأثیر دارد :

برای انجام عملیات موفق پرواربندی گوسفند نیاز به یک سری عوامل اساسی می باشد كه در زیر به برخی از آنها اشاره شده است:

1- شناختن نژاد های مختلف به همراه مشخصات آنها

2- ایجاد جایگاه مناسب جهت پرواربندی

3- خرید دام مناسب جهت پرواربندی

4- تهیه علوفه مورد نیاز دام ها در طول دوره پرواربندی

5- قرنطینه و انجام امور بهداشتی بر روی دام ها قبل از پرواربندی

6- بكارگیری روشهای مناسب پرواربندی

7- رعایت اصول صحیح تغذیه

انواع پرواربندی :

1- پرواربندی در محیط محسور

2- پرواربندی در محیط آزاد و مرتع : یعنی پروار بندی در محیط ازاد احتیاج به کارگر کمتری دارد،کود دام زنده میتواند مستقیما به مرتع باز گردد،اما طبیعی است که میزان اضافه وزن کمتر باشد و مقداری انرژی و مواد مغذی که باید در دام های زنده ذخیره گردد در راهپیمایی هدر می رود.

پرواربندی مرتعی :

در این روش بره ها در 4 ماهگی تا 5 ماهگی خریداری شده و در مراتع مرغوب طبیعی و مصنو عی چرا می شوند و علاوه بر آن در وعده شبانه مقداری کنسانتره در اختیار بره ها قرار می دهند. و وزن این نوع بره ها در 7 تا 8 ماهگی در نژادهای سنگین به 45 تا 50 کیلو گرم می رسد. این نوع پروار بندی بیشتر برای بره هایی که در اواسط پاییز و اوایل زمستان متولد شده اند استفاده می شود و تا اواخر تابستان به کشتار می رسند.

تغذیه بره شیری :

بره درست بلافاصله پس از تولد، به شیر مادر نیاز دارد. زیرا شیر مادر دارای ماده ای به نام کلستروم است که برای ادامه حیات بره تازه متولد شده ضروری میباشد. این ماده بره را در برابر ابتلا به عفونت حفظ میکند و همچنین ماده کلستروم دارای پروتئين، مواد معدني و ويتامين‌های مورد نياز بره است. در پرواربندی پس از گذشت دو هفته از تولد بره، میتوان کنسانتره نیز به بره داده شود.

کنستانتره باید حاوی ۱۴-۱۶ درصد پروتئين باشد و تنها باید بره های شیری از آن تغذیه کنند. دادن کنستانتره برای افزایش رشد بره ضروری به نظر میرسد تا با افزایش وزن سریع، زودتر فروخته شوند. برای پرورش و فروش بره شیری نیاز به داشتن اطلاعات درست و مفید راجب تغذیه بره شیری دارید.

بررسی بازار

گوشت قرمز از مهمترين منابع تامين پروتئين محسوب مي شود كه در غذای ايرانيان از اهميت فوق العاده ای برخوردار است. در ایران پرطرفدارترین نوع گوشت، گوشت قرمز گوسفند است. و با افزایش قیمت این گوشت پرورش دهندگان این عرصه سود بیشتری میبرند.

ساختمان و تأسیسات :

پرواربندی گوسفند نیاز به جایگاه و تجهیزات زیاد و پر خرج در مقایسه با گاو و مرغ ندارد. با این که سیستم های پرورش گوسفند متنوع و متعدداند اما به طور کلی در هر سیستم پرورشی ضرورت دارد گوسفند از تاثیر سو عوامل نا مساعد اب و هوایی محافظت گردد.

گوسفند رومانف

گوسفند رومانف یک نژاد گوشتی، بی‌دنبه، چندقلوزا و زودرس است و بهره‌وری بالا و قابلیت مادری مناسبی دارد. هر دو این صفات به ارث می‌رسند و آمیخته‌گری آن بمیزان 25 تا 50 درصد با میش‌های با تولید مثل فصلی، دوقلوزایی را توسعه می‌دهد. رومانوف‌ها در تمام فصول زاد و ولد می‌کنند و هر دو سال سه سری بره و در صورت مدیریت مناسب تولید مثلی و تغذیه‌ای سالی دو سری بره می‌آورند. میش رومانوف بدون کمک قادر به رسیدگی به سه‌قلوها است. بره‌ها بدلیل وزن کم براحتی متولد و سریع سر پا می‌شوند و بقای بالایی دارند. این گوسفند در صنعت تولید گوشت گوسفند در سیستم فشرده و در کشورهای با آب کافی و هوای معتدل مناسب است. هنوز در مورد سازگاری آ‌نها با اقلیم گرم و خشک اکثر مناطق ایران تحقیقی صورت نگرفته است. گوسفند رومانف یک نژاد گوسفند اهلی متعلق به دره رود ولگا در شمال غربی مسکو در جمهوری روسیه است.

پایان پرواربندی :

اصولاً مدت پرواربندی گوسفند یکصد روز است و هر زمان که اضافه وزن به دلیل اضافه شدن چربی بدن باشد بایستی پرواربندی خاتمه یابد. دراواخر پرواربندی ضریب تبدیل غذایی کاهش یافته وبه ازاء مصرف هر واحد جیره غذایی افزایش وزن بره ها اقتصادی نخواهد بود.

خلاصه گزارش طرح توجیهی بره پرواری 200 راسی 98

1-عنوان فعاليت: پرورش بره پرواری
2-ظرفيت : 200 راس در هر دوره 2 دوره درسال
3-مجري طرح:
4-محل اجرا :
5-اشتغال طرح : 3نفر
6-سرمايه ثابت طرح : 5090.78میلیون ریال-پانصد و نه میلیون تومان
7-سرمايه گذاري کل طرح : 8097.40میلیون ریال-هشتصد و نه میلیون و هفتصد وچهل هزار تومان
8-ميزان زمين طرح : 1000متر مربع
9-ميزان زمين بنا و محوطه : 803متر
10-ميزان تسهيلات مورد نياز : 6477.92میلیون ریال-ششصد و چهل و هفت میلیون تومان
11-نوع تسهيلات : وام 5 ساله
12-نقطه سربه سر توليد : 80.61%
13-مدت برگشت سرمايه بدون نرخ تنزیل : 5سال
14-نرخ بازدهي سرمايه : 27.20%
15-نرخ تورم: 20%
16-حداقل نرخ تنزیل: 18%
 
آخرین ویرایش طرح مربوط به سال 1398  و دارای فایل ورد و فایل پی دی اف است.

فهرست مطالب موجود درطرح توجیهی بره پرواری 200 راسی 98:
برآورد هزینه لازم برای تهیه زمین برای پرورش بره پرواری 200 راسی

برآورد محوطه سازی
برآورد هزینه ساخت و ساز و یا تعمیر ساختمان دامداری
برآورد هزینه خرید و لیست ماشین آلات و تجهیزات
برآورد تاسیسات عمومی و تجهیزات (تاسیسات)
برآورد وسایل حمل و نقل

برآورد مواد اولیه پرورش پرورش بره پرواری ازجمله یونجه و کاه و کنساتره و …
برآورد آب ،برق ،سوخت
برآورد هزینه تعمیرات ونگهداری
برآورد حقوق و دستمزد کارگر

برآورد هزینه ثابت
برآورد هزینه های سرمایه ای
برآورد هزینه قبل از بهره برداری
برآورد سرمایه در گردش
برآورد نحوه سرمایه گذاری کل برای پرورش بره پرواری 

برآورد هزینه استهلاک پس از اجرای توسعه :
برآورد هزینه تولید سالیانه
برآورد قیمت تمام شده
قیمت فروش بره ها
درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد سود و زیان ویژه
برآورد سرمایه ثابت سرانه
برآورد کل سرمایه گذاری سرانه
برآورد نرخ بازدهی سرمایه
برآورد دوره برگشت سرمایه
برآورد درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد ارزش افزوده خالص و نا خالص و نسبت های آن

 

*** توجه : این طرح توسط شرکت الماس طرح البرز تهیه و نگارش شده است و هر گونه کپی برداری از طرح و مطالب سایت حرام و غیر قانونی است و پیگرد قانونی دارد.

 

خرید

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.