طرح توجیهی پرورش زالو سال 97

طرح توجیهی پرورش زالو (97)

توصیف زالو :

زالو نوعی کرم حلقوی است. زالو حیوانی از گروه کرم‌های آبزی و از راسته آرواره‌داران است. بدن جانور قابلیت انقباض و انبساط فراوان دارد، طول بدن بین ۳ تا ۲۵ سانتیمتر و عرض بدن حدود ۱ سانتیمتر است. در جلوی بدن یک بادکش وجود دارد که مرکب از ۲ حلقه است و دهان در این ناحیه واقع شده‌است و در انتهای بدن یک بادکش مدور مرکب از ۷ حلقه دارد که توسط این بادکش خود را به یک نقطه متصل می‌کند و نقطه اتکایی است برای حرکت کردن. زالو ۳ فک دارد و هر فک ۱۰۰ دندان دارد؛ یعنی یک زالو حدود ۳۰۰ دندان فوق‌العاده ریز دارد.

زالوهایی نیز هستند که طعمه خود را می بلعند. زالوها قادر به درک نور، بو، صداء، گرما و ارتعاش و لمس کردن می باشند. زالوها برای هضم خون یک نوع باکتری ترشح می کنند که همین باکتری باعث از بین رفتن سایر باکتری ها می شود، در نتیجه از فاسد شدن خون مکیده شده جلوگیری می کنند.

پرورش زالو

اگر کار پرورش زالو مدنظر شما باشد، شما بایستی لارو زالو یا همان بچه زالو را خریداری نمایید و آن ها را به مدت ۶ تا ٨ ماه طبق آموزش هایی که دیده اید  نگهداری کنید و در طول اين مدت ٣ بار نیز غذادهی صورت گیرد. بعد از گذشت این مدت زمان، زالو ها به اندازه متوسط پزشکی رسیده و آماده عرضه به بازار می باشد و می توان با سود تقریبی حداقل  ۶۰ درصد زالو ها را فروخت.

در روش تکثیر زالو به جای لارو زالو، زالوی مولد و بالغ تهیه می شود ، تکثیر با ضریب بین ۲۰تا ۶۰ انجام خواهد شد و بعد از به دنیا آمدن بچه زالو، بقیه مراحل مانند کار پرورش زالو می باشد. در روش تکثیر زالو بعد از گذشت ۱۲ تا ١۴ ماه به سوددهی می رسید که میزان سود در تکثیر زالو به مراتب از حالت پرورش زالو بیشتر می باشد. البته روش تلفیقی نیز امکان پذیر می باشد بطوریکه بعضی از تولیدکنندگان هر دو روش تکثیر و پرورش زالو را بصورت ترکیبی و همزمان انجام می دهند.

 

بازار جهانی پرورش زالو :

کشور‌های خارجی و بالاخص اروپایی، این روز‌ها بطور تخصصی روی طب سنتی به‌وسیله زالو فعالیت می‌کنند. از این روی کشور ما نیز می‌تواند با پرورش زالو وارد این عرصه شده و حتی زمینه صادرات آن را به کشور‌های دیگر فراهم آورد. از جمله خواص درمانی زالو می‌توان به درمان سردرد، سینوزیت، میگرن و بیماری‌های عفونی اشاره کرد. علاوه بر طب سنتی از زالو در تولید لوازم آرایشی بهداشتی نیز استفاده می‌شود که این مساله بر فراوان بودن مصرف زالو و اشباع نشدن بازار آن دلالت دارد.ایران یکی از واردکنندگان اصلی محصولات آرایشی از کشور‌های خارجی است. با پرورش زالو و استفاده آن در صنعت آرایشی می‌توان ورود این لوازم را از کشور‌های خارجی کم کرد و به تولید مطمئن داخلی رونق بخشید.

مولد سازی و تکثیر زالو :

بلوغ جنسی زالوی طبی (خانواده هیرودو ها ) بعد از گذشت 1-2 سال میباشد . که البته درجه حرارت بالا ( 20 تا 29 درجه سانتی گراد) و تغذیه به موقع و مناسب.زالو ها را برای رسیرن به این شرایط کمک خواهد کرد و باعث رشد آنها خواهد شد..
جفت گیری زالو ها در دمای بالای 20 درجه در آب یا خشکی اتفاق خواهد افتاد که بعد از آن زالو ها در مدت یک تا نه ماه شروع به پیله گذاری میکنند که این فاصله بستگی به شرایط زیست زالو ها اعم از مقدار آب دما نور رطوبت آرامش زالو ها میزان استراحت و … تعیین خواهد شد.
در پرورش با تقسیم بندی استخر ها درجه بندی زاول ها بهتر انجام خواهد شد که در نتیجه انتخاب زالو های رشد یافته جهت تکثر راحتتر انجام خواهد شد و در تکثر زالو به صورت مصنوعی بدست آوردن تعداد زاد و ولد زالو ها کار سختی نخواهد بود.
و هزینه و سختی تغذیه نیز بسیار پایین خواهد آمد که این موارد با اجرای مدیریت بالا امکان پذیر خواهد میباشد. پیله های اسفنجی تخم مرغی شکل که حدود 1-2 سانتی متر میباشند که این که این دیواره اسفنجی پیله باعث حفظ رطوبت میباشد که مایع داخل تخم میباشد.

 

بیماریهای قابل درمان با زالو

1ـ بیماریهای پوستی ـ جوش : 

درمان بیماریهای پوستی یک از محدودهای مهم و ممتاز در زمینه زالو درمانی می باشد.

2ـ صدمات :

زالو درمانی موقعیت خوبی را در درمان کوفتگی ما صدمات خون مردگی و ورم کسب کرده است.

3ـ بیماریهای چشمی :

مقالات متعددی درباره استفاده موفقیت آمیز زالو درمانی در بیماریهای چشمی مختلف در دسترس است.

4ـ بیماریهای قلبی عروقی ـ تنگی عروق :

تنگی عروق سیاهرگی مربوط به گشادی رگ می شود که اغلب بر اثر تضعیف بافت پیوندی می‌باشد.

5ـ اختلال گردش خون :

اختلال گردش خون دست و پا ( دست و پای سرد ) به وسیله زالو درمانی در محدوده ستون مهره‌ها قابل درمان است.

تاریخچه زالو

زالودرمانی سابقه چند هزار ساله دارد و در قرون قبل از میلاد حضرت مسیح (ع) به کار گرفته می شد. زالودرمانی علمی بود که توسط ایرانی ها به اوج پیشرفت و کارایی رسید. ایرانیان نسبت به سایر ملل در این رشته تلاش های جدی تری کردند.بدلیل اثر ضد انعقادی هیرودین بزاق زالو، امروزه در تحقیقات جدید ثابت شده است که پس از عمل جراحی آنژیوپلاستی قلب و بطور کلی در بیماریهای کرونری قلب، زالو می تواند نقش مؤثری ایفا کند و  جراحی و خطر حملات قلبی را به حداقل کاهش دهد.

 

 

روغن زالو وخواص آن :

ماده فعال روغن زالو، مواد موجود در بزاق زالوست که مخفف کلمهMaterials per Saliva بوده و به اختصار MPS نامیده می شود.MPS جهت توليد mucopolysaccharides است و اين ماده در روغن زالو شبيه درمان طبيعي mucopolysaccharides در بدن است. تمايل پوست به درمان وابسته به حضور MPS در بافتهاست. تاثيرگذاري هرگونه كرم پوستي وابسته به جذب آنست و MPS در روغن زالو با نفوذ به پوست بر لايه ي غشايي آن تاثير مي گذارد. MPS فرايند درمان را طبق مراحل زير تسريع مي كند:

۱- سياليت خون را در محيط مورد نظر افزايش مي دهد.

۲- بازسازي بافت را از طريق افزايش كلاژن و الاستين در لايه ي مياني ارتقاء مي بخشد.

۳- ظرفيت مرطوب سازي پوست را با افزايش اسيد Hyaluronic بهبود مي بخشد.

۴- جذب كبود شدگي را بيشتر مي كند، تورم و التهاب را كاهش مي دهد.

جایگاه زالودرمانی در طب سنتی ایرانیان

شیخ الرئیس بو علی سینا باب مبسوطی پیرامون زالو دارد و چنین می فرمایند: از زالوهایی که کرک ریز و نرم دارند یا لاجوردی رنگ هستند پرهیز کنید زیرا دچار غشی خونریزی، تب، سستی و قرحه های بدخیم خواهید شد.

در طب عامیانه نیز زالو در کوچه و بازار به فروش می رسیده و تا حدود سی سال قبل، همه می دانستند که برای علاج زخم چرکین و دمل بهترین درمان زالو اندازی است. یا برای پیشگیری از فساد دهان و لثه و داشتن دندان های محکم باید بناگوش را زالو گذاشت.

آری این حیوان یک گرمی به ظاهر مشمئز کننده طی سالیان دراز بیماری های صعب العلاجی را براحتی درمان می کرد و بیماران را از صرف هزینه های گزاف، بریده شدن از اندام ها، بد شکل شدن پوست، فلج شدن ناشی از سکته مغزی و … نجات می داده است.تأیید این نظر را با پرسش از افراد ۴۰سال ببالا می توانید جستجو کنید.

1839 بازدید