طرح توجیهی پرورش قورباغه (97)

طرح توجیهی پرورش قورباغه (97)

تعریف پرورش قورباغه :

در شرق آسیا و کشورهای دیگر گوشت قورباغه را به عنوان غذا مصرف می‌کنند. ران‌های درشت و چرب قورباغه می‌تواند یک وعده غذایی لذیذ برای آن‌ ها باشد.

شاید برای شما چندان جذاب نباشد ولی وقتی یک کاری سودی خوبی به همره دارد چرا انجامش ندهیم؟ لزومی ندارد هر آنچه را که ما تولید می‌کنیم خودمان مصرف کنیم می‌توانیم قورباغه های گوشتی را پرورش دهیم و برای فروش به کشورهای دیگر که خریدار آن هستند بفرستیم.

علاوه بر شرق آسیا اروپایی‌ها هم خریداری قورباغه‌های پرورشی گوشتی هستند. به‌خصوص قورباغه‌های ایرانی که نژاد خوبی دارند.

 پرورش قورباغه پرورش قورباغه به طور خلاصه :

 قورباغه جانوری است از رده ی دوزیستان (Amphibia) و راسته ی بی دمان (Anura). اندام های خلفی آن طویل اند که باعث جهش حیوان در حرکت شده و نیز حیوان به وسیله ی این اندام های طویل به خوبی در آب شنا می کند. قلب قورباغه 3 حفره ای و متشکل از 2 دهلیز و 1 بطن است. در دهان قورباغه دو سوراخ کوچک اضافی دارد که با کیسه های صوتی در ارتباط هستند. قورباغه ها لقاح خارجی دارند. نوزاد قورباغه در موقع خروج از تخم کاملا آبزی است و در آب های راکد میزیدو پس از دگردیسی می تواند در خاک نیز زندگی کند. قورباغه بالغ باید برای تنفس به سطح آب بیاید اما می تواند چند دقیقه زیر آب بماند و اکسیژن محلول در آب را از راه پوست و خصوصا پوست نواحی خلفی مثل لگن جذب کند.

برای آماده کردن یک مزرعه پرورش قورباغه، به مولد نیاز دارید. مولد، قورباغه‌ای با قابلیت باروری بالاست و برای شروع کار لازم است.

با وارد کردن قورباغه مولد به مزرعه باید منتظر تخم‌ریزی آن باشید.
بيشتر موارد باید قورباغه‌ها را از خارج کشور و کشورهایی مانند مالزی وارد کرد که اکنون در سطح اول تولید قورباغه در جهان قرار دارند. اما واردات قورباغه به این آسانی نیست؛چراکه ابتدا باید مجوزهای واردات را بگیرید و پس از خرید و ورود قورباغه های مولد به کشور، باید این قورباغه‌ها مدتی در قرنطینه بمانند و پس از پایش و کنترل از سوی سازمان دامپزشکی وارد کشور شوند.

 حیوان نر و ماده پس از جفت گیری در خشکی برای مدت کوتاهی به زیر آب می روند. سپس ابتدا حیوان ماده و پس از آن حیوان نر سلول های جنسی خود را در آب رها می کنند. هر مولد ماده حدود 3 تا 5 هزار تخم می گذارد که این مقدار بسته به جثه، سن و گونه تغییر می یابد. باید توجه داشت که عمل تخم ریزی در آب راکد انجام گیرد . این برکه ها نباید بیش از 400 مترمربع و عمق آنها در حدود 85-80 سانتی متر باشد. قورباغه مولد را باید از نظر کیفیت آب، نوع تغذیه و عدم ابتلا به انواع بیماری های ویروسی، انگلی و باکتریایی مورد مراقبت قرار داد. 
تخم ها پس از 5 تا 20 روز به شکل لارو های دم دار با طول حدود 5 میلی متر ظاهر می شوند. این مدت بستگی به میزان دمای آب دارد.

در این مرحله به ماهی های کوچک شبیه هستند. پس از چند روز طول آنها به حدود 10 میلی متر می رسد. لاروها پس از حدود 20 روز یا سه هفته به بچه قورباغه و پس از گذشت هفت هفته به قورباغه جوان تبدیل می شوند. باید توجه داشت که بچه قورباغه ها را وارد برکه های بزرگتر و ایمن از مار، پرندگان و سایر شکارچیان نمود.

همان طور که گفته شد تغذیه لاروها از بی مهرگان آبزی و گیاهان است و با رشد جانور و پس از دگردیسی جانوران کوچک و متحرک مثل: انواع حشرات، کرم ها، ماهیان کوچک و… را می خورد. یکی از راهکارهای مفید در مزارع پرورش قورباغه برای جذب بیشتر حشرات و سایر بندپایان به عنوان غذای اصلی قورباغه ها روشن کردن چراغ در شب است. این عمل موجب حرکت آنها به سمت منبع نور شده و به این وسیله در دسترس قورباغه ها قرار می گیرند. 
قورباغه ها پس از رسیدن به وزن مطلوب و رشد کافی صید شده و در صورتی که هدف پرورش استفاده از گوشت باشد پس از جدا کردن قسمت های ناقد ارزش خوراکی و با رعایت موزاین بهداشتی جهت مصرف به صورت تازه، منجمد و یا کنسروی آماده می شوند. 
با توجه به اینکه کشورمان سابقه موفق صید، بسته بندی و پرورش قورباغه را در سال های نه چندان دور داشته، بر آن شدیم با ارایه خلاصه ای از چگونگی پرورش صنعتی این دوزیست، مجددا علاقه مندان را تشویق به فعالیت نماییم. البته قرار نیست کسی در ایران قورباغه تناول نماید، بلکه تولیدات، صادر شده و از درآمد آن نان و بره ی بریان بر سر سفره تولیدکننده خواهد آمد.

طرح توجیهی گلخانه هیدروپونیک گل رز هلندی

موارد تقاضا و مصرف قورباغه :

  • پرورش قورباغه برای استفاده از گوشت و چرم
  • خرید قورباغه برای آموزش و موارد تحقیقاتی
  • پرورش قورباغه برای مصارف پزشکی و ساخت داروها
  • خرید قورباغه به‌صورت زنده

نحوه تولید پرورش قورباغه :

از گذشته هاي دور پرورش قورباغه در فضاي باز و به صورت طبيعي در آبگيرها و تالاب ها، بخصوص در كشورهاي جنوب شرق آسيا و چين مرسوم بوده است. سيستم كار چنين بوده كه رهاسازي اوليه صورت مي پذيرفته و مدتي به حال خود گذاشته و شكل طبيعي رشد و تكثير مي يافتند، سپس به تناوب جمع آوري و صيد مي شده اند. از دهه ي 70 ميلادي پرورش به شكل صنعتي و متراكم در مزارع مربوطه و به شكل اقتصادي مرسوم گشته است. در روش نيمه صنعتي جفت گيري و تخم گذاري در آب راكد انجام مي پذيرد و تخم ها پس از حداكثر سه هفته به صورت لاروهاي دم دار ظاهر مي شوند با 5 ميلي متر طول و ظاهري مانند ماهي هاي كوچك، چند روز بعد طول آنها به 10 ميلي متر و بيشتر مي رسد. سپس با پيدايش پاهاي كوچك دم خود را از دست مي دهند. در اين مرحله كه حدود 20 روز طول مي كشد، قورباغه نوزاد را بايد وارد بركه هاي بزرگتر و محفوظ از مار، پرندگان و قورباغه هاي بزرگتر و… نمود.
جهت داشتن يك مزرعه موفق و پرمحصول، غذادهي مناسب و كافي يك پارامتر حياتي است. بچه قورباغه ها عمدتا از فيتوپلانگتون ها و جلبك ها تغذيه مي نمايند و رژيم گياه خواري دارند، وقتي قورباغه ها رشد نمودند فرايند تغذيه ي آنها مشكل تر شده و عمدتا تمايل به تغذيه از موجودات زنده و متحرك دارند. نصب لامپ در اطراف استخرهاي پرورش قورباغه و جذب حشرات در شب مي تواند منبع خوبي براي جذب حشرات و در نتيجه تامين غذاي قورباغه ها باشد. 

 

خرید

1810 بازدید