طرح توجیهی چمن مصنوعی فوتسال (97)

امتیاز 5.00 ( 1 رای )

 طرح توجیهی چمن مصنوعی فوتسال (ویرایش 97)

تعریف چمن مصنوعی :

چمن مصنوعی در واقع همان محصول پادری چمن مانندی که دارای ظاهر و ماهیت خشن تری است. با تغییر رنگ، کاملاً شبیه به چمن‌ های طبیعی میشود که دارای مزایای بیشتری میباشد. این چمن متراکم تر، مقاوم تر و نیازمند نگهداری بسیار کمتری میباشد و مشکل رشد تخم چمن در زمین‌ های غیر حاصل خیز را نیز حل کرده‌ است. چمن مصنوعی در مناطقی به کار میرود که امکانات لازم برای رشد چمن‌ های طبیعی فراهم نباشد یا این که نگهداری آن به نحو مطلوب، غیرممکن یا مشکل باشد. این نوع کفپوش‌ ها عمدتاً در استادیوم‌ های ورزشی به کار میروند. امروزه در زمینه سیستم‌ های تولید، نوع نخ و لایه‌ های زیرین این کفپوش‌ها پیشرفت‌ های قابل توجهی حاصل شده‌است. چمن‌ های مصنوعی اولیه دارای خاب‌ های کوتاهی بودند و به منظور ایجاد یک سطح محکم و فرش مانند، با تراکم بالایی تولید میشدند. از چمن‌ های نسل اول هنوز هم در زمین‌ های هاکی و در چمن کاری چشم‌اندازها استفاده میشود. از جمله معایب این نوع چمن‌ها میتوان به لغزش زیاد و خواص سایشی نامناسب آن‌ ها اشاره نمود که این عوامل موجب افزایش  آمدن آسیب به بازیکنان فوتبال میشد.

ابعاد زمین چمن مصنوعی فوتسال

برای اجرای چمن مصنوعی فوتسال که ابعاد مشخصی دارد، همان طور که زمین چمن طبیعی ساخته میشود دقیقا در همان بازه‌ ابعاد چمن مصنوعی هم اجرا خواهد شد، در این طرح هم به فوت و هم به متر تمامی ابعاد ازجمله خط‌کشی‌ها ارائه‌شده است (طول کلی زمین از 92 تا 120 متر و عرض بین 45 تا 90 متر انتخاب میشود. فوتسال در زمین بسکتبال بازی میشود. درنتیجه اگر بخواهید استاندارد یک زمین فوتسال با چمن مصنوعی ایجاد کنید باید ابعادی که در ادامه ارائه میشوند را رعایت کنید. البته حالت‌ های دیگری هم وجود دارد که پس از استاندارد فیفا به آنها اشاره خواهیم کرد (طول کلی از 25 الی 42 متر و عرض کلی بین 15 الی 25 متر).
البته لازم به ذکر است که در مسابقات بین‌المللی این ابعاد برابراست با: طول، حداقل 38 مترو حداکثر 42 متر. عرض، حداقل 18 متر و حداکثر 25 متر. اندازه دایره وسط زمین 3 متر، فاصله نقطه پنالتی تا خط دروازه 6 متر و اندازه دروازه‌ها به این صورت خواهد بود که فاصله بین دو تیر دروازه 3 مترو ارتفاع تیر افقی تا سطح زمین 2 متراست.

مزایای استفاده از چمن مصنوعی :

حذف و کاهش بسیاری از هزینه‌ های مربوط به آماده سازی، کاشت و نگهداری زمین از جمله هزینه‌ های بذر و کاشت، کود، آبیاری و سیستم آب رسانی، وجین و چمن زنی، سم و دفع آفات، ترمیم و اصلاح و تجدید کاشت. طبق بررسی های آماری به عمل آمده است. هزینه‌ های نگهداری چمن مصنوعی با احتساب دوره عمر مفید 10 ساله در حدود 10٪ هزینه‌ های چمن طبیعی میباشد. مهمترین مزیت استفاده از چمن مصنوعی در مقایسه با چمن طبیعی قابلیت استفاده دائمی و همیشگی از آن میباشد. یک زمین ورزشی با چمن طبیعی در اکثر مناطق آب و هوائی تنها برای 350 ساعت در سال قابلیت بازی دارد زیرا برای حفظ کیفیت چمن طبیعی احتیاج به نگهداری مداوم و استراحت و تنفس کامل پس از یک بازی دارد، چنانچه به ازای هر دو ساعت بازی چمن طبیعی نیازمند 24 ساعت تنفس است. درحالی که از یک زمین چمن مصنوعی میتوان در سال تا 4000 ساعت به طور مفید استفاده کرد.

چمن مصنوعی فوتسال

تاریخچه چمن مصنوعی :

تحقیقاتی که اولین بار منجر به تولید چمن مصنوعی با اهداف ورزشی شد به سال 1960 در مرکز تحقیقاتی فلوریدا، کارولینای شمالی و آلاباما در آمریکا بازمی‌گردد. اولین زمین چمن مصنوعی آزمایشی در سال 1964 در مدرسه‌ ای در ردآیلند مورد بهره‌برداری قرار گرفت، پس از المپیک مونترال موضوع استفاده از چمن مصنوعی به صورت گسترده‌ای مورد استقبال جوامع ورزشی و تولیدکنندگان تجهیزات ورزشی قرارگرفت و به این ترتیب ایالات متحده آمریکا و بعد از آن کشورهای اروپایی پیشگام در پیدایش و رشد فن آوری چمن مصنوعی در جهان شدند. در این رابطه اولین چمن مصنوعی اروپا در سال 1982 تولید و در هلند نصب شد و اکنون بسیاری از ورزشگاه‌ های دنیا شاهد انجام بازی‌ های متنوع بر روی چمن مصنوعی هستند که تنها در قاره اروپا تا سال 1999 بیش از 85 میلیون متر مربع از فضاهای ورزشی این قاره اعم از فوتبال، هاکی، تنیس، گلف و… زیر پوشش چمن مصنوعی… قرارگرفته‌اند. در دهه 1960 بعد از ساخت استادیوم ورزشی بیسبال هوستون بود که عدم امکان رشد و بقاء چمن طبیعی در زمین چمن مصنوعی ساخته شده از نخ صد درصد نایلونی بود.

انواع چمن مصنوعی 

چمن مصنوعی با توجه به نوع کاربردشان انواع مختلفی دارند. اگر بخواهیم چمن ها را بر اساس کاربردشان دسته بندی کنیم میتوانیم انواع چمن مصنوعی را به شرح زیر نام ببریم:

  •  انواع چمن های مصنوعی برای زمین های فوتبال و فوتسال و زمین های مینی فوتبال
  •  انواع چمن های مصنوعی مخصوص محوطه سازی و پاک سازی
  •  چمن های مصنوعی با کاربرد تزیینی برای پنت هاوس ها و روف گاردن
  •  چمن های مصنوعی مخصوص محیط های پرتردد و اماکن آموزشی و بلوار ها

هزینه احداث چمن مصنوعی فوتسال 

اگر در حال احداث، و یا تصمیم گیری برای احداث یک زمین چمن مصنوعی فوتسال هستید، باید ابتدا هزینه های خود را بسنجید. حتی ممکن است قصد راه اندازی آن را هم نداشته باشید، اما کنجکاو باشید و بخواهید بدانید هزینه احداث چمن مصنوعی فوتسال چقدر میباشد. یکی از مهمترین مواردی که در قیمت تمام شده نقش اساسی را برای شما بازی میکند، هزینه ساخت چمن مصنوعی فوتسال است. چمن مصنوعی بکار رفته بر اساس خرید شما ممکن است دارای کیفیت های متفاوتی باشد. کارشناسان این حوزه توصیه می‌کنند که باید از مرغوبترین چمن مصنوعی برای این کار استفاده شود. ورزش‌ هایی مانند فوتبال و فوتسال استحلاک زیادی را به وجود می‌آورند. لذا اگر در ابتدا با صرف هزینه مناسب، از چمن مصنوعی با کیفیت بالا استفاده کنید، هزینه‌های شما در آینده کاهش چمشگیری خواهند داشت. همچنین بازیکنانی که در زمین شما به ورزش می پردازند نیز رضایت بیشتری دارند.

نصب چمن مصنوعی

زیر سازی چمن مصنوعی از دو بخش تشکیل یافته است :

1. مرحله زهکشی در این مرحله مطابق با نقشه های شرکت و بر اساس استاندارد فیفا مراحل زهکشی صورت میگیرد.

2. زیر سازی چمن مصنوعی که شامل شن ریزی است و بر طبق استاندارد های فیفا اعمال میگردد که این عمل باعث دوام بیشتر چمن مصنوعی میشود.

3. جدول گذاری حاشیه

4. فنس کشی استاندارد زمین چمن مصنوعی

5. نور پردازیطبق استانداردهای فیفا

6. کارگذاری نمد

اجرای طرح نمد کوبی بر روی سطح ماسه ریز دانه یا سطح زیرین که باعث میشود آب روی چمن مصنوعی حاصل از بارش باران جذب نمد شود که در تسریع خروج آب کمک بیشتری میکند و همچنین باعث نرم تر شدن کف زمین هنگام دویدن و حرکت روی آن جهت استفاده میگردد.

 

خرید

5397 بازدید