طرح توجیهی احداث باغ پسته (98)

امتیاز 4.00 ( 2 رای )

معرفی طرح توجیهی باغ پسته 10 هکتاری

هدف از اجرای طرح توجیهی باغ پسته احداث باغ پسته به اندازه 10 هکتار است , در این طرح همه هزینه ها برای احداث یک باغ پسته از جمله هزینه های خرید نهال پسته , جاده کشی و ایجاد را دسترسی , چاله کنی و کاشت نهال و هزینه های نگهداری از باغ و همچنین هزینه های مربوط به کارگر ها همه به طور دقیق در سال 98 محاسبه شده است , مطالعه این طرح برای افرادی که قصد احداث باغ پسته دارند بسیار مفید است زیرا قبل از وارد شدن به کار می توانند همه روند کار به طور دقیق مطالعه کنند و کل سرمایه لازم برای احداث 10 هکتار باغ پسته در سال 98 در این طرح برآورد شده است.

خرید

 

تعریف باغ پسته :

پسته درخت کوچکی است که مبدأ آن خاورمیانه و آسیای مرکزی است و در کشورهایی مانند ایران، سوریه، ترکمنستان و غرب افغانستان رشد می‌کند. این درخت میوه ای تولید می‌کند که خوراکی و بسیار لذیذ است. پسته واژه‌ای فارسی است که از طریق زبان لاتین وارد زبان‌های اروپایی شده‌است.

درخت پسته گونه‌ای گیاه است که از گذشته های دور در نقاط مختلف ایران کشت می شده است و جنگل های وحشی پسته در ناحیه شمال شرق ایران وجود دارند. از مهمترین نوع پسته می‌توان به پسته «اکبری» اشاره کرد، پسته ای که به علت داشتن مغز بلند و کشیده و درشت خود در بازار جهانی به super long pistachio معروف است، این پسته از مهم‌ترین ارقام پسته در زمینه تجارت می‌باشد و تنها تولیدکننده عمده این گونه پسته ایران است و بیشتر در شهرستان‌های رفسنجان و انار برداشت می‌شود.

احداث باغ پسته و کمک به اقتصاد کشور

قبل از احداث باغ پسته حتما مسائل زیر بررسی شوند:

1. شرایط آب و هوایی منطقه مورد نظر

2. عوامل اقتصادی

3. آزمایش آب و خاک منطقه

4. تسطیح و آماده سازی زمین

5. تهییه نقشه باغ به منظور کاشت نهال های پسته

تسطيح زمين باغ پسته و سپس حفر پروفيل جهت مشخص نمودن لايه های خاک و در صورت مطبق بودن يا وجود لايه های سخت بايد با لودر كردن محل كاشت درختان، بافت يكنواختی را بوجود آورد. بهترين بافت خاک برای كاشت پسته بافت متوسط (شنی لومی) می باشد. زمين بايد كاملاً تسطيح شود و چنانچه آب و خاک شيرين باشد، می توان كاشت مستقيم بذر در زمين اصلی را انجام داد و يا نهال كاشت نمود و اگر آب و خاک شور باشد حتماً بايد نهال خزانه ای كاشته شود و عرض جويها از همان ابتدا حدود 2- 5/1 متر باشد و نهال وسط جويها طوری كاشته شود كه آب كاملاً اطراف آن را بگيرد.

 

خلاصه گزارش احداث باغ پسته 98

1-عنوان فعاليت:

احداث باغ پسته10 هکتار

2-ظرفيت :

45000

3-مجري طرح:

 نام شما

4-محل اجرا :

محل خودتان را بنویسید

5-اشتغال طرح :

13نفر 3 نفر دائم و 10 نفر فصلی

6-سرمايه ثابت طرح :

11409.95میلیون ریال-یک میلیارد و صد و چهل میلیون تومان

7-سرمايه در گردش :

998.11میلیون ریال-نود ونه میلیون و هشتصد هزار تومان

8-سرمايه گذاري کل طرح :

12408.06میلیون ریال-یک میلیارد و دویست و چهل میلیون تومان

9-ميزان زمين طرح :

10هکتار

10-ميزان زمين بنا :

200متر

11-ميزان تسهيلات مورد نياز :

9926.45میلیون ریال-نهصد و نود و دو میلیون تومان

12-نوع تسهيلات :

وام 5 ساله

13-نقطه سربه سر :

22.93%

14-مدت برگشت سرمايه :

11سال

15-نرخ بازدهي سرمايه :

36.73%

16-تورم :

30%

17-نرخ تنزیل

25%

تاریخچه پسته :

تولید پسته در جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۷ معادل ۵۷۴٬۹۸۷ تن بوده که ایران را در مقام اول جهان قرار داده است. بعد از ایران آمریکا با تولید ۲۷۲٬۲۹۱ و چین با تولید ۹۵٬۲۹۴ تن در مقام دوم و سوم قرار داشته‌اند. باغ پسته و تولید پسته در جمهوری اسلامی ایران بیشتر درشهرستان زرند، شهرستان محولات، شهرستان رفسنجان، شهر کشکوییه، شهرستان فردوس، رباط جز، شهرستان سیرجان، کاشان، شهرستان انار، شهرستان دامغان، قزوین، بوئین زهرا، مروست، شهربابک، شهرستان راور و شهرستان نائین صورت می‌گیرد.

آفات مهم پسته 

1. پسیل پسته، که حشره زرد رنگ کوچکی است و در حال حاضر بیشترین خسارات را وارد می کند و موقع خسارت شدید، پای درخت شکرک ایجاد می شود.

2. کنه درختان پسته که این آفت با چشم معمولی قابل مشاهده نیست و علائم آن اینکه ابتدا برگها سبز تیره و سپس حالت چرمی رنگ می شوند.

3. شپشک پسته، این آفت کاملا روی برگها و خوشه ها قابل مشاهده است و درخت مورد حمله محصول آن اغلب پوک و نیم مغز می شود.

برای مبارزه با شپشک استفاده از سم اتیون با نسبت ۲٫۵ – ۲ در هزار بسیار مناسب است. ذکر این نکته ضروری است که برای مبارزه با هر یک از آفات مشاوره با کارشناسان خبره کشاورزی جهت توصیه سم و زمان سمپاشی بسیار مهم است.

آماده سازی زمین و خاک

کشت پسته در رده های مختلفی از خاک با موفقیت انجام می شود. در مناطق پسته کاری ایران بافت شنی لومی که یک بافت متوسط می باشد بهترین محصول را تولید مینماید. همچنین در بافتهای سنگین تر خاک مثل لوم ـ روسی ـ سیلتی و حتی لوم ـ رسی محصول مناسبی تولید شده است. وجود زهکش های طبیعی همانند یک لایه شنی در عمق بیش از ۲ متر از سطح خاک، میتواند سنگینی بافت را جبران نماید.

مناسبت ترین خاک برای کشت و پرورش پسته در باغ پسته از نظر عمق، خاکهایی عمق همراه با بافت یکنواخت میباشد. وجود خاک کم عمق و یا سخت لایه، باعث میشود که قسمتهای هوایی و زیرزمینی درخت، کوتاه مانده، در نتیجه باروری و عملکرد آن بطور محسوسی کاهش یابد. درختان پسته در شرایط ماندآبی رشد مناسبی ندارند.

کاشت بذر و نهال درختان پسته

در روزهای آفتابی وگرم و یا یخبندان و روزهایی که باد شدید است از کاشت نهال پسته جداً خودداري شود بهترین شرایط براي هرس نهال پسته روزهای ابری و هواي آرام است و بهترین زمان کاشت نهال پسته عموماً هنگام خواب نهال پسته است در مناطق گرم و متعدله و نیمه سردسیر، بهترین زمان کاشت، پائیز پس از خواب رفتن نهال پسته است ولی در مناطق سردسیر نهالکاری بهتر است پس از سپري شدن یخبندان انجام گیرد.

مناسب ترین فاصله ردیفها 6-7 متر و فاصله بین درختان 3-4 متر می باشد البته فاصله بین ردیف 4-6 متر و بین درختان 2-3 متر قابل تحمل می باشد. ضمناً فاصله بین ردیف کمتر از 4 متر و فاصله بین درختان کمتر از 2 متر نامناسب می باشد.

آبیاری پسته

درخت پسته در هر مرحله از رشد نیازمند مقدار مشخصی آب است. آبياري نهال پسته بلافاصله پس از كاشت شروع شده و با دوره هاي حداكثر 7 روزه در سال اول ادامه می يابد.
در سال دوم دور آبياری به مرور به 14 روز يک بار تبديل شده و در صورتي كه آب كافي در اختيار باشد تا زمان پيوند، نهال‍ها با همين دور آبياري مي ‍شوند.

پیوند و هرس درخت پسته

سه روش پیوند زنی در پسته کاربرد دارد:

  • پیوند لوله ای
  • پیوند شکمی
  • پیوند اسکنه ای

زمان مناسب برای پیوند نهال های پسته به طور عمده در اواخر اریبهشت تا اوایل خرداد می باشد، یعنی زمانی که درخت به راحتی پوست میدهد و دمای هوا در حد متعادل قرار دارد.
پس از پیوند، آبیاری باید منظم و هر 14 روز یک بار انجام شود. جوانه ها و پاجوش هایی که از زیر محل پیوندک و روی پایه ایجاد می شوند، باید حذف شوند.

برداشت پسته 

آمادگی برای برداشت پسته در اوایل شهریورماه با توجه به سه عامل شروع می شود. خندانی پسته، ردیف های باغ برای برداشت توسط ماشین باید به اندازه کافی خشک شوند.

نشان نهایی بلوغ کامل تشکیل ناحیه ریزش بین میوه ها و محور خوشه است موقعی که خوشه به آرامی تکان داده شود میوه ها به سادگی جدا می شوند. همانند همه درختان میوه بلوغ در تمام درخت متغیر می باشد. میوه های قسمت بالای درخت در جنوب غربی و میوه هایی که در قسمت بیرون قرار دارند زودتر به بلوغ می رسند همچنین زمانی که میزان محصول کم است میوه ها زودتر به بلوغ می رسند.

 

خلاصه گزارش احداث باغ پسته 98

 

1-عنوان فعاليت:

احداث باغ پسته10 هکتار

2-ظرفيت :

45000

3-مجري طرح:

 نام شما

4-محل اجرا :

محل خودتان را بنویسید

5-اشتغال طرح :

13نفر 3 نفر دائم و 10 نفر فصلی

6-سرمايه ثابت طرح :

11409.95میلیون ریال-یک میلیارد و صد و چهل میلیون تومان

7-سرمايه در گردش :

998.11میلیون ریال-نود ونه میلیون و هشتصد هزار تومان

8-سرمايه گذاري کل طرح :

12408.06میلیون ریال-یک میلیارد و دویست و چهل میلیون تومان

9-ميزان زمين طرح :

10هکتار

10-ميزان زمين بنا :

200متر

11-ميزان تسهيلات مورد نياز :

9926.45میلیون ریال-نهصد و نود و دو میلیون تومان

12-نوع تسهيلات :

وام 5 ساله

13-نقطه سربه سر :

22.93%

14-مدت برگشت سرمايه :

11سال

15-نرخ بازدهي سرمايه :

36.73%

16-تورم :

30%

17-نرخ تنزیل :

25%

خرید
2632 بازدید