طرح توجیهی احداث اقامتگاه بوم گردی (98)

 طرح توجیهی احداث اقامتگاه بوم گردی (ویرایش 98)

تعریف احداث اقامتگاه بوم گردی :

اقامتگاه بوم گردی نوعی از محل های اسکان برای مسافران است که بر خلاف هتل ها که ویژگی یکسانی دارند، دارای ویژگی خاص محیطی خود بوده و به نوعی اقامتگاهی بومی و محلی است که عمدتا در خانه های قدیمی بازسازی شده و با شیوه ای که مطلوب برای مسافران باشد اداره می شوند.
در این اقامتگاهها سعی بر این است تا میهمانان با شیوه سنتی زندگی در آن محل خاص آشنا شده و از غذاهای محلی آنجا استفاده و در محیطی طبیعی سفر خود را به انجام برساند.

اقامتگاه بوم گردی اقامتگاهی برای گردشگران است که ساختار بومی خدمات، محصولات و فعالیت‌های گردشگری، ساختار محیطی بوم‌گرا، ساختار مالکیت و مدیریت خانوادگی و مشارکت جامعه بومی و در نهایت داشتن ساختارهای مناسب زیربنایی گردشگری، که ارکان و هسته‌های اصلی یک اقامتگاه است، آن را از دیگر الگوهای اقامتی مانند هتل‌ها و مهمان‌پذیرها متمایز می‌کنند. روستاها و مناطق نمونه گردشگری، کویرها و مناطق جنگلی و همه روستاهای کشور که دارای جاذبه های تاریخی، فرهنگی و رفاهی می باشند گزینه مناسبی برای راه اندازی اقامت بوم گردی می باشند.

سرمایه گذاری مورد نیاز و درآمد انتظاری

برای راه اندازی یک واحد اقامتی با پنج اتاق حداکثر ۲۰۰ میلیون تومان کافی می باشد. البته هزینه مربوط به مکان با توجه به اینکه در روستاهای مختلف ، متفاوت می باشد منظور نشده است که می توان برای سالهای اول بصورت استیجاری در نظر گرفت. این سرمایه صرف آماده سازی واحد و خرید تجهیزات و ملزومات مورد نیاز، تبلیغات و سرمایه در گردش ماه های اول می باشد.
ظرفیت هر اتاق بطور متوسط ۴ نفر بوده و با ضریب اشغال ۵۰ درصد در طول سال می بایست آمادگی پذیرایی از بیش از ۳۶۰۰ نفر را در طول سال داشته باشید. قیمت خدمات قابل ارائه وابسته به کیفیت واحد و خدمات قابل ارائه متغیر می باشد. بطور متوسط هزینه اقامت در این واحدها برای هر نفر در شبانه روز ۷۰ هزار تومان می باشد. درآمد انتظاری از محل اقامت حدود ۲۵۰ میلیون تومان در سال می باشد. علاوه بر این از محل رستوران، فروش صنایع دستی، لبنیات محلی، تورهای گردشگری در محل مانند اقامت در جنگل، کویر، دوچرخه سواری و غیره نیز درآمد خواهید داشت. 
احداث اقامتگاه بوم گردی

 احداث اقامتگاه بوم گردی به طور خلاصه :

محمد علی فیاضی دبیر کمیته ملی طبیعت گردی در مصاحبه اختصاصی با دریک آنلاین اعلام نمود، ارائه تسهیلات بانکی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان با تنفس ۶ ماهه و بازپرداخت ۵ ساله برای راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی، از مشوقهای سازمان برای این واحدها می باشد.
وی با اشاره به اینکه امکان فراهم آمده را نتیجه تعامل سازمان میراث فرهنگی با صندوق کارآفرینی امید در راستای تقویت ظرفیت های بومی و محلی استانی عنوان کرد، افزود: تسهیلات مذکور مشمول راه اندازی و بازسازی اقامتگاه های بوم گردی و نیز دفاتر خدمات مسافرتی خواهد شد که در حوزه طبیعت گردی فعالیت می کنند.

توسعه بوم گردی در آینده

این روزها همه به دنبال یک جای دنج و متفاوت برای آخر هفته خود می باشند و در روزهای تعطیل مردم به‌دنبال فرار از زندگی ماشینی و پناه بردن به طبیعت هستند. بر همین اساس در چند سال اخیر صنعت بوم گردی در ایران از رشد قابل ملاحظه ای برخوردار شده است.
از سوی دیگر آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم هر منطقه‌ای برای گردشگران علی‌الخصوص خارجی جذابیتی وصف‌ناشدنی دارد.
همچنین بر اساس برنامه ششم توسعه که ۲۰ میلیون گردشگر هدف برنامه می باشد توسعه اقامت گاه های بوم گردی در دستور دولت بوده و بر این اساس دولت برنامه های حمایتی برای تاسیس این واحدها در همه مناطق گردشگری و بافتهای تاریخی و روستایی را دنبال می نماید.

الزامات و شرایط عمومی اقامتگاه های بوم گردی :

1. کلیه اقامتگاه های بوم گردی می بایست ضمن رعایت اصول فنی و مهندسی که تضمین کننده ایمنی ساکنان ساختمان ها هستند ، با استفاده از مصالح بومی و با بهره بردن از حداکثر دانش بومی و هماهنگ با محیط طبیعی و فرهنگی پیرامون خود احداث شده و در طی مدت بهره برداری و توسعه اقامت گاه این شرایط بایستی تداوم داشته باشد.

2. طراحی داخلی و خارجی کلیه اقامتگاه های بوم گردی باید با رویکرد بهره برداری از مبلمان و تجهیزات سنتی و بومی صورت گرفته تا ضمن تامین رفاه برای گردشگران، فرصت آشنایی و درک فرهنگی منطقه فراهم شود.

3. در کلیه اقامتگاه های بوم گردی طرح های مشخصی در خصوص مدیریت و بازیافت پسماندها و استفاده بهینه از پسابها به اجرا در آیند، وجود اقاتگاه های بوم گردی نباید در هیج شرایطی به آلودگی زیست محیطی بستر پیرامون خود منتهی شود.

4. کلیه شیرآلات اقامتگاه های بوم گردی باید از انواعی انتخاب شود که کاهش مصرف آب را به دنبال داشته باشند.

5. نورپردازی اقامت گاه های بوم گردی باید ضمن تامین روشنایی مورد نیاز گردشگران ، حداکثر صرفه جویی در مصرف انرژی داشته و حداقل آلودگی نوری را در منطقه ایجاد نماید.

نحوه درجه بندی هتل های بوم گردی 

حداقل تعداد واحد اقامتی در هتل های بوم گردی یک و دو ستاره ۴ واحد، سه ستاره ۶ واحد و چهار و پنج ستاره ۸ واحد خواهد بود. همچنین حداکثر تعداد میهمانان هر واحد اقامتی در حالت معمول ۴ نفر در نظر گرفته می شود.

هتل های بوم گردی 1 ستاره : حداقل تعداد واحد اقامتی آنها ۴ واحد محاسبه می گردد. به ازای هر دو واحد اقامتی یک مجموعه سرویس بهداشتی و حمام و در مجموع حداقل دو مجموعه سرویس بهداشتی و حمام، یکی ویژه خانمها و دیگری ویژه آقایان، بصورت فعال داشته باشند. دارای مکان مستقلی جهت پذیرایی از مسافران باشند. وجود امکان دسترسی مسافران به شبکه اینترنت، زمینه هتل های بوم گردی یک ستاره را به یک ستاره ممتاز فراهم می نماید.

هتل های بوم گردی 2 ستاره : حداقل تعداد واحد اقامتی آنها ۴ واحد محاسبه می گردد. به ازای هر دو واحد اقامتی یک مجموعه سرویس بهداشتی و حمام و در مجموع حداقل دو مجموعه سرویس بهداشتی و حمام، یکی ویژه خانمها و دیگری ویژه آقایان، بصورت فعال داشته باشند. دارای مکان مستقلی جهت پذیرایی از مسافران باشند. در کلیه هتل های بوم گردی دو ستاره باید امکان سرو غذا و پذیرایی از مسافران در واحدهای اقامتی تحت اختیار ایشان فراهم باشد. در آنها فضایی جهت نمایش و فروش صنایع دستی و محصولات محلی در نظر گرفته می شود. تاثیر قابل مشاهده در حفاظت از محیط طبیعی منطقه و یا دسترسی گردشگران به شبکه اینترنت، زمینه ارتقا هتل های بوم گردی دو ستاره را به دو ستاره ممتاز فراهم خواهد نمود.

هتل های بوم گردی 3 ستاره : حداقل تعداد واحدهای اقامتی هتل های بوم گردی سه ستاره ۶ واحد بوده که علاوه بر وجود دست کم دو مجموعه سرویس بهداشتی و حمام (ویژه خانمها و آقایان)، حداقل نیمی از واحدهای اقامتی هتل های بوم گردی سه ستاره دارای مجموعه سرویس بهداشتی و حمام مستقل خواهند بود. دارای مکان مستقلی جهت پذیرایی از مسافران باشند.در کلیه هتل های بوم گردی سه ستاره باید امکان سرو غذا و پذیرایی از مسافران در واحدهای اقامتی تحت اختیار ایشان فراهم باشد. در آنها فضایی جهت نمایش و فروش صنایع دستی و محصولات محلی در نظر گرفته می شود. در صورت وجود زیر ساختهای مورد نیاز، امکان دسترسی گردشگران به شبکه اینترنت در هتل های بوم گردی سه ستاره الزامیست. ایجاد نقش موثر در زمینه حفاظت از محیط طبیعی و تنوع زیستی منطقه و ارائه خدمات مرتبط با آن به گردشگران و یا استفاده از انرژی های نو زمینه ارتقا هتل های بوم گردی سه ستاره را به سه ستاره ممتاز فراهم می نماید.

 

خرید

1360 بازدید