طرح توجیهی راه اندازی فروشگاه اینترنتی کفش و لباس (ویرایش 98)
تعریف راه اندازی فروشگاه اینترنتی :
با توجه به گسترش و دسترسی افراد بیشتر به اینترنت و فضای مجازی، تجارتهای سنتی به مرور زمان جای خود را به نسخههای نوینتر تجارت یعنی تجارت الکترونیک میدهند و تجارتی که در آن نیاز بود برای خرید یک جنس به مغازهها و فروشگاهها مراجعه کنید، کم کم در حال منسوخ شدن است. امروزه کمپانیها و تجار مختلف دریافتهاند که پهنهی اینترنت حرف اول و آخر را در فروش بیشتر و معرفی بهتر برند تجاری آنها میزند. بنابراین با گسترش اینترنت و به همراه آن گسترش فرهنگ خرید های مجازی، تعداد فروشگاه های اینترنتی در حال افزایش است.فروشگاه مجازی روند نوینی در بازار خردهفروشی به شمار میرود. فروشگاه مجازی به عنوان فروشگاهی با هزینهی اولیهی کم برای استارتآپها شناخته میشود.
تامین مالی
پیش از راهاندازی یک کسب و کار خاص و جدید، لازم است با دقت یک طرح کسب و کار فراهم کنید. راه اندازی کسب و کار لباس فروشی نیز از این قاعده مستثنی نیست. طرح کسب و کاریتان باید شامل هزینههای اولیه، و طرحریزی نحوهی ادارهی کسب و کار برای بازپرداخت وامهایتان باشد. چنانچه قصد راهاندازی یک بوتیک جدید دارید و برای کسب و کارتان نیازمند دریافت وام هستید، لازم است اشکال مختلفی از وثیقه را از پیش تهیه کنید. وقتی سوابق فروش تایید شدهای را برای خود فراهم کنید، مرجع وام دهنده ممکن است به اصلاح مبلغ و شرایط وام اقدام کند.
راه اندازی فروشگاه اینترنتی به طور خلاصه :
در ایران نیز تاریخچهی فروشگاه های اینترنتی به اوایل دههی ۸۰ باز میگردد.در سال های بعد و با گسترش اینترنت در کشور، فروشگاههای دیگری نیز کسب و کار خود را به اینترنت انتقال دادند. یکی از اساسی ترین مشکلات بر سر راه تاسیس فروشگاه اینترنتی در ایران در اوایل دورهی رویکار آمدن این نوع فروشگاهها، مسئلهی اعتماد مشتری به آنها بود. بسیاری از مردم ایران بر این عقیده بودند که فروشگاههای اینترنتی کلاهبردار هستند و خرید از آنها مساوی با خرید کالاهای بیکیفیت و … است.
راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی موفق چگونه است ؟
بازار اینترنتی امروز، دیگر فضایی برای آزمون و خطا باقی نگذاشته است. رقبا سرسختتر از آن چیزی هستند که شما فکر میکنید و اگر با برنامه و پشتوانه قوی جلو نروید، قطعا شکست خواهید خورد و هزینه و وقت شما هدر خواهد رفت.
1. محصولاتی را که می خواهید بفروشید مشخص کنید
قدم اول در راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی هیچ فرقی با راه اندازی یک مغازه معمولی ندارد. در هر دو مورد ابتدا شما باید محصولاتی را که میخواهید بفروشید را مشخص کنید. یک بقال قبل از اینکه مغازه بقالیاش را تاسیس کند برای خودش مشخص میکند که مثلا در این مغازه لبنیات، حبوبات، مواد غذایی و … به فروش خواهد رسید. شما نیز باید در ابتدا برای خود معلوم کنید که قرار است چه جنسی را به فروش برسانید.
2. مشتریان هدف را مشخص کنید
قدم دوم این است که مشتریان هدف را مشخص کنید. منظور از مشتری هدف این است که چه کسانی و از چه قشری اقدام به خرید محصولات شما خواهند کرد. مثلا اگر شما فروشگاه اینترنتی لباس دارید، مشتریان هدف شما میتوانند زنان و دختران یا حتی مردانی باشند که بخواهند به همسرشان کادو بدهند. برای مشخص کردن مشتریان هدف آنها را بر اساس معیار های زیر طبقه بندی کنید.
- سن، جنسیت و محل اقامت
- الگو های رفتاری
- انگیزهها و اهداف اصلی مشتری
3. ایده های خود را ارزیابی کنید
پیدا کردن جنس مناسب برای فروش و مشخص کردن مشتری هدف عالی است. اما شما باید مطمئن شوید که افراد در قبال محصولات شما پولی را خواهند پرداخت. اینکه افراد به شما بگویند محصولات عالی است یا افتضاح برای شما موفقیت یا شکست محسوب نمیشود. موفقیت وقتی حاصل میشود که افراد سر کیسه را شل کنند و در قبال محصولات شما پولی را پرداخت کنند.اگر از مشتری هدف و اجناس خود مطمئن هستید ولی هیج کس از شما خرید نمیکند، باید به دنبال دلیل آن بگردید.
خلاصه برای اینکه متوجه شوید چرا افراد از شما خرید نمیکنند خیلی ساده از خود بپرسید: «چه چیزی افراد را از خرید از فروشگاه من باز میدارد؟». قبل از تاسیس فروشگاه اینترنتی، بحث ارزیابی ایده بسیار حائز اهمیت است.
اجناس تولیدی را در بازار های مجازی عرضه کنید
این روش نیز بسیار کاربردی است. شما میتونید محصولات تولیدیتان را در بازارهای مجازی مانند ایسام، دیوار، شیپور یا… به فروش برسانید. سرویس های نامبرده شده این امکان را به شما میدهند که بصورت مستقیم با مشتری وارد مذاکره شوید و اطلاعات و عکس های محصول مورد نظر را برای آنها بفرستید.
اما در نظر بگیرید که این روش صرفا یک راه برای ارزیابی ایده، محصول و شاید شناسایی بازار باشد. برای این که بتوانید بیشتر و بهتر بفروشید، حتما نیازمند وبسایت فروشگاهی هستید.
4. یک سیستم مدیریت محتوای فروشگاهی انتخاب کنید
سیستم مدیریت محتوا فروشگاهی همانطور که از اسمش برمیآید، امکانات لازم برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی را در اختیار شما قرار میدهد.
از بهترین نوع فروشگاهسازها میتوان ووکامرس را نام برد. این سیستم فروشگاه ساز که بر پایهی وردپرس است بصورت کامل از زبان فارسی پشتیبانی میکند و کار با آن نیز بسیار راحت است. البته فراموش نکنید که برای فروشگاهتان یک نام مناسب و لوگوی زیبا انتخاب کنید. زیرا فروشگاه شما با این دو عنصر شناخته میشود و هر چقدر که در نامگذاری فروشگاه و طراحی لوگو، بهتر عمل کنید، احتمال شناخته شدن سریعتر فروشگاه شما بالا میرود.
5. نماد اعتماد
اهمیت دریافت نماد آنجایی مشخص میشود که شما بخواهید درگاه مستقیم بانکی دریافت کنید؛ یکی از ملزومات دریافت درگاه پرداخت بانکی، داشتن نماد اعتماد است. البته تاثیر آن در ذهن کاربران هم قابل انکار نیست؛ میتواند به مشتریان شما اطمینان بدهد که شما قلابی یا Fake نیستید، آدرس و شماره تلفن تایید شده دارید و میتواند به شما اعتماد کند.
6. چند درگاه پرداخت مطمئن تهیه کنید
بعد از اینکه مشتری با فروشگاه شما آشنا شد و اقدام به خرید کرد، نوبت به نحوهی پرداخت میرسد. فروشگاه های مختلف روش های مختلفی را برای پرداخت وجه محصول، پیش روی مشتری قرار میدهند. از جمله پرداخت انلاین، واریز به شماره حساب یا پرداخت نقدی در محل. این روزها با توجه به گسترش خدمات الکترونیک بانکی، اغلب افراد گزینهی پرداخت آنلاین را ترجیح میدهند. پس شما باید به فکر تهیهی چند درگاه پرداخت مطمئن و امن از چند بانک معتبر کشور باشید.
نتیجه گیری :
به طور کلی می توان گفت راه اندازی فروشگاه اینترنتی یکی از ایده های پرهزینه و چالشی در حوزهکسب و کارهای اینترنتی می باشد که رقیبانی بسیار قدرتمند، صدر جدول ایران را به خود اختصاص داده اند.