طرح توجیهی راه اندازی کافی شاپ (98)

 طرح توجیهی راه اندازی کافی شاپ (ویرایش 98)

تعریف راه اندازی کافی شاپ :

کمی دورتر زمانی که کسی می خواست وقت خود را بیرون از خانه سپری کند و در جایی چای بنوشد به قهوه خانه ها و چای خانه ها می رفت , ولی امروزه کافی شاپ ها و فست فودها جای این مکان ها را گرفته اند و به سرعت در حال رشد هستند .
کافی شاپ ها در زندگی همه ما جای خود را باز کرده اند و امروزه به یکی از کسب و کارهای پر رونق در بین سایر مشاغل بشمار می روند.

اگر قصد دارید یک کافی شاپ شیک و مدرن راه اندازی کنید، باید بدانید اولین گام برای این کار مکان یابی مناسب است. پیدا کردن مکان مناسب می تواند در موفقیت و ادامه کارتان نقش بسزایی داشته باشد. لازم است که قبل از هر کاری بتوانیم مشتریان خود را شناسایی کنیم و سپس با توجه به آن مکان و منوی خود را انتخاب کنیم , کافی شاپ از آن جمله کسب و کارهایی است که بیشتر مورد توجه و استقبال جوانان است, بنابراین بهتر است که مکان انتخابی شما برای راه اندازی کافی شاپ نزدیک دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و یا در مکان های شلوغ و پر رفت و آمد باشد چون احتمالا بیشترین مشتریان شما را طیف جوان تشکیل می دهند مطمئن باشید اگر  بتوانید جای خوبی را برای راه اندازی کافی شاپ انتخاب کنید حتما در این کار موفق خواهید بود.

فرصت ها و تهدید ها

همانطور که گفته شد مکان یابی مناسب، حفظ آرامش محیط، برخورد مناسب با مشتری و روابط عمومی بالا می تواند نقطه قوت کارتان به حساب  آید، اما  تنوع در ارائه محصولات و منوی منحصر به فرد و خلاقیت و نو آوری در طراحی داخلی کافی شاپ مهم ترین فرصت شما برای پیشی گرفتن از رقباست.

در مورد تهدیدهای موجود در بازار می توان به مواردی نظیر تغییر در قیمت مواد اولیه، سفره خانه هایی که قهوه، بستنی و دسر های مختلف سرو می کنند یا کافی شاپ هایی که با توجه به ممنوع بودن قلیان در منوی کافی شاپ ها آن را به مشتریان ارائه می  دهند همینطور نگاه نسبتا منفی برخی از نهادها و فضای اجتماعی به این شغل اشاره کرد.

به گفته فعالان بازار، در حال حاضر فضای بسیار مناسب تری نسبت به گذشته در این بازار وجود دارد، اما اگر قبل از شروع به کار تجربه ای در این زمینه کسب کنید در موفقیت شما بسیار مفید خواهد بود. رعایت اخلاق حرفه ای و احترام به سلیقه و خواست مشتری می تواند تضمین کننده استمرار شما در بازار باشد.

راه اندازی کافی شاپ

  راه اندازی کافی شاپ به طور خلاصه :

به نقل از پول نیوز، کافی شاپ ها یکی از کسب وکارهای دنیای مدرن هستند که مانند بسیاری از کسب و کارهای دیگر به صورت وارداتی به اقتصاد کشورمان وارد شده و بسیاری از بخش های فرهنگ و اجتماع را تحت تأثیر قرار داده اند. کافی شاپ ها برخلاف قهوه خانه های سنتی محلی برای خوردن چای یا کشیدن قلیان نیست. کافه ها محلی برای دورهم بودن و گپ و گفت های دوستانه است.
در راه اندازی یک کافه یافتن یک محیط آرام و بدون تنش در اولویت قرار دارد. اما این کسب و کار مانند تمامی کسب و کارهایی که در کشورمان راه اندازی می شود نیاز به دریافت مجوزهایی دارد.

هزینه تقریبی راه اندازی کافی شاپ :

به طور کلی هزینه راه اندازی کافی شاپ را می توان به صورت زیر طبقه بندی نمود

  • دکوراسیون
  • تجهیزات
  • راه اندازی
  • مواد مصرفی
  • تبلیغات
  • آموزش
  • رهن و اجاره

تجهیزات مورد نیاز 

برای شروع کارتان به تهیه لوازم کارتان از قبیل دستگاه اسپرسو، یخچال، ماکروویو، آبمیوه گیری ظرف و غیره احتیاج دارید. مهم ترین وسیله کارتان دستگاه اسپرسو است.

 برای کمتر شدن هزینه به هیچ وجه از هزینه ای که قرار است برای طراحی فضای داخلی کافی شاپ انجام دهید کم نکنید, زیرا اگر این قسمت خوب باشد مشتریان بیشتری جذب خواهید کرد. هزینه دیگری که دارید حقوق و دستمزد پرسنل کاریتان است که حداقل به 3 نفر نیروی کار نیاز دارید که با حقوق اداره کار که 1 میلیون و 100 هزار تومان است سالیانه چیزی حدود 40 میلیون تومان در طول یکسال می شود.

معمولا در کافی شاپ ها انواع دسرها، میان وعده های سبک و نوشیدنی های سرد و گرم از قبیل لازانیا، اسنک، چیپس با پنیر، پاستا، قهوه، چای، آبمیوه، بستنی، دم نوش های گیاهی و غیره سرو می شود. شما هم می توانید بنا به سلیقه مشتریانتان و مهارتی که دارید هر یک از این موارد را در منوی خود جای دهید. البته علاقه مندی به قهوه بین مردم و به خصوص جوانان باعث شده تا 60 درصد از فروش در طول سال به قهوه اختصاص یابد.

کافه آرایی

المان های بصری یکی از مهم ترین و شاید تأثیرگذار ترین بخش یک کافی شاپ برای جذب مشتری است.با توجه به اینکه جوانان مهم ترین مخاطبان کافی شاپ ها هستند باید به المان های بصری و دکوراسیون توجه ویژه ای داشت به صورت عادی یک کافی شاپ برای طراحی دکور خود نیازمند یک طراح است که مجموع هزینه های مورد نیاز برای دکور آرایی و دستمزد طراح بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان می شود. البته در برخی مواقع اگر اجناس به کار گرفته شده در طراحی دکوراسیون عتیقه باشند تا مرز ۱۰۰ میلیون تومان هم تجاوز می کند.

هزینه های مربوط به منو کافه :

اگر می خواهید از دخل و خرج کافه خود به درستی آگاه شوید، باید بتوانید هزینه های مربوط به منوی کافه را به خوبی مدیریت کنید. شما باید بدانید که هر کدام از نوشیدنی ها و خوراکی های کافه شما، چقدر برایتان تمام می شود. مثلا اگر در کافه خود کیک درست می کنید، باید بدانید چه مقدار آرد، تخم مرغ، شکر، وانیل، کاکائو، گردو و… استفاده می شود. این کار به شما کمک می کند که روی هر آیتم منوی خود قیمت درستی بگذارید و سود خود را هم در نظر بگیرید. برای درست کردن انواع نوشیدنی ها و غذاها شما به مواد اولیه مختلفی مانند قهوه، شکر، شکلات، وسایل درست کردن کیک و شیرینی، میوه ها، شیر، بستنی و خوراکی های تزئیناتی نیاز خواهید داشت.

نکته ای که به شما کمک می کند میزان سود خود را بیشتر کنید و مشتریان بیشتری را به سمت خود بکشانید، این است که مواد اولیه باکیفیت را انتخاب کنید و خوراکی ها و نوشیدنی های خوشمزه ای به مشتریان خود بدهید.

دیگر بخش ها در برآورد هزینه راه اندازی کافی شاپ

شما می توانید برای فضای کافه خود، مودم اینترنت پرسرعت خریداری کنید تا مشتریان شما در طول مدت حضور در کافه، بتوانند از اینترنت استفاده کنند. اینترنت رایگان و پرسرعت، یکی از دلایلی است که ممکن است مشتریان زیادی را به سمت کافه شما بکشاند. هم چنین پریز برق و شارژر را در کنار هر میز قرار دهید تا افراد بتوانند گوشی های خود را شارژ کنند. هم چنین برای مشتریان خود، هدایای کوچکی در نظر بگیرید و گاهی آنها را غافل گیر کنید. شاید به نظر شما این مدل فعالیتها، هزینه های بیجا باشند؛ اما باید بدانید که این کارها باعث می شوند که مشتریان احساس خوبی از حضور در کافه شما داشته باشند و دفعات بعدی نیز به کافه شما بیایند.

1828 بازدید