طرح توجیهی پرورش عقرب سال 97

امتیاز 5.00 ( 1 رای )

طرح توجیهی پرورش عقرب (97)

توصیف سم عقرب :

سم عقرب به این دلیل ارزش بالایی دارد زیرا که در درمان بسیاری از بیماری‌ها نظیر ام‌اس، دیابت و سرطان استفاده می‌شود همچنین برای درمان بیماری‌های ازجمله روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید)، بیماری‌های التهاب روده و بیماری اسکلروز متعدد نیز استفاده شود به همین خاطر است که در بسیاری از کشورهای جهان عقرب‌ها پرورش داده می‌شوند و اخیراً در کشور ما نیز اقداماتی برای پرورش این موجود سودمند انجام‌شده است.

عقرب‌ها دارای سمی هستند که این سم درصورتی‌که تهیه و خشک شود ارزش بسیار بالایی دارد. سم عقرب باوجوداینکه کشنده است اما در ساخت داروهای ضد سرطانی، ساخت آنتی‌بیوتیک و درمان دردهای مفصلی و ساخت داروها کاربرد دارد.

قیمتی که در جهان برای هر یک گرم سم عقرب فرآوری شده در نظر گرفته‌شده است 80 میلیون تومان و قیمت هر گرم سم عقرب فرآوری نشده حدود 6 میلیون تومان است.

از سم عقرب چه استفاده‌هایی می‌شود؟

سم عقرب به این دلیل ارزش بالایی دارد زیرا در درمان بسیاری از بیماری‌ها نظیر ام‌اس، دیابت و سرطان استفاده می‌شود همچنین برای درمان بیماری‌های ازجمله روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید)، بیماری‌های التهاب روده و بیماری اسکلروز متعدد نیز استفاده شود به همین خاطر است که در بسیاری از کشورهای جهان عقرب‌ها پرورش داده می‌شوند و اخیراً در کشور ما نیز اقداماتی برای پرورش این موجود سودمند انجام‌شده است.

هزینه پرورش عقرب – طرح توجیهی پرورش عقرب

برای اینکه بتوانید عقرب پرورش دهید نیاز به فضایی ازجمله: اتاق پرورش، اتاق زهر گیری و اتاق قرنطینه نیاز دارید.
برای مثال برای پرورش 3000 عقرب یک اتاق 50 متری جهت پرورش، یک اتاق 20 متری جهت زهرگیری و یک اتاق 12 متری جهت قرنطینه نیاز هست. 
کسانی که تازه‌کار هستند و تازه می‌خواهند وارد این عرصه بشوند نیازی نیست که با سرمایه زیادی وارد کار شوند و برای شروع می‌توانند با تعداد 1000 عدد عقرب مولد و سرمایه‌ای حدود 8 میلیون تومان هم این کار را شروع کنند

پرورش عقرب در ایران

عقرب‌ها بیشتر در بیابان‌های گرم زندگی می‌کنند و خطرناک‌ترین نوع آن‌ها در مناطق گرم ایران هستند که در زیر سنگ‌ها و سوراخ‌ها مخفی می‌شوند و منتظر شکار می‌نشینند.    

عقرب‌های ایران به دلیل داشتن نیش در نوک دم خود ازجمله سمی‌ترین و کشنده‌ترین گونه‌های عقرب در جهان محسوب می‌شوند.
پیش‌بینی می‌شود که با توجه به نوپا بودن کار پرورش عقرب در ایران و قیمت بسیار بالای محصول تولیدی، ارتباط آن با حوزه پزشکی و پتانسیل کشور ایران ازلحاظ گونه‌های عقرب در آینده بسیار نزدیک ایران در کار پرورش عقرب به یکی از قطب‌های اقتصادی تبدیل خواهد شد.

تجهیزات موردنیاز پرورش عقرب

مانند هر کاری پرورش عقرب نیز تجهیزات خاصی را پیش نیاز دارد که عبارتند از: محفظه‌ی نگهداری پلاستیکی – مینی ترازوی دیجیتالی – ph متر – آکواریوم زایشگاه – چراغ‌قوه uv – دما و رطوبت‌سنج – دستگاه دیسیکاتور – پنس بلند – الکترو شوک قابل تنظیم – ماسه مرغوب – لوله آزمایشگاهی – دستگاه فریز – قفسه با ساخت توسط نبشی – جعبه کمک‌های اولیه – پلیت شیشه‌ای 15 ساعت – پلیت پلاستیکی 8 ساعت – آب‌پاش – صندوق چرخ‌دار – کف‌پوش عرض 170 – دستگاه فریز درایر – تانک ازت 3 لیتری – ابزارآلات کارگاهی – وسایل تنظیف وان و جارو و…

گونه‌ عقرب ها

از حدود ۲۰۰ گونه متفاوت عقرب که در سراسر دنیا پراکنده‌اند فقط حدود ۲۰ گونهٔ آن‌ها سمی هستند و در میان آن‌ها نوعی عقرب قرمز هندیکشنده‌ترین گونه می‌باشد که میزان کشندگی آن در ایالت‌های هند بین ۴۰ تا ۳۰ درصد گزارش شده‌است.

کژدم گونه‌های زیادی دارد که در ایران دو گونه ایرانوس و خوزستانوس در ایران کشف و نام عقرب ایرانی به ثبت رسیده‌اند. در ایران سه گونه کژدم خطرناک وجود دارد که گزارش‌هایی از مرگ بر اثر گزش آن‌ها وجود دارد:

۱. «همی سکورپیوس لپتوروس» که عقربی زرد رنگ و کوچک است. نرها دمی بلند دارند. این عقرب در نواحی جنوبی و جنوب غربی بسیار فراوان است و در خوزستان به آن «گادیم» می‌گویند.

۲. «کمپسوبوتوس ماتهیزنی» که دارای اندازه‌ای بسیار کوچک و بدنی باریک به رنگ زرد یا آجری است. این گونه هم در نواحی جنوبی به ویژه در خوزستان فراوان است. سم این دو گونه عقرب می‌تواند گلبول‌های قرمز خون را تخریب کند.

۳. «آندرکتونوس کراسیکودا» که جثه‌ای درشت‌تر از دو گونه قبلی دارد و رنگ آن سیاه یا قهوه‌ای تیره است.

توضیحات کلی

رنگ بیشتر عقرب ها زرد متمایل به قهوه ای، خاکستری، سیاه و قهوه ای است و اندازه کوچکی تا ۱۸ سانتی متر دارند. بدن آن ها که حالتی تخت دارد باعث شده که عقرب ها بتوانند از شکاف های بسیار باریک عبور کنند. آن ها برای شکار می توانند نیش خود را که در انتهای دم قرار گرفته به آن حیوان که بیشتر حشرات موذی است، تزریق کنند. از جمله شکارهای آن ها می توان به سوسک های سیاه و قورباغه ها اشاره کرد. به طور دقیق تر شکار آن ها به این صورت است که ابتدا طعمه خود را نیش زده و سپس توسط آرواره هایشان طعمه را خرد کرده و بر اثر آنزیمی که ترشح می کنند، آن را به صورت مایع در می آورند.

محل نگهداری عقرب

محل نگهداری عقرب باید سرپوشیده باشد. و کف محل نگهداری را شن بریزید، همچنین محل نگهداری باید دارای تهویه‌های مناسبی باشد و از مواردی مثل کنده درخت و ظرف آب کم‌عمق نیز استفاده شود.برای داشتن نور کافی در محل نگپهداری عقرب ها می توان از یک پنجره استفاده کرد . نوردهی خیلی نیازی نیست. اما توجه داشته باشید که عقرب از کوچک‌ترین سوراخ ممکن است به بیرون راه پیدا کند. بنابراین وجود توری‌های ریز در مسیر تهویه بسیار ضروری است. اگر می خواهید قفس را به خوبی روشن کنید تا بتوانید عقرب حیوان خانگی خود را ببینید، محوطه را در نزدیکی یک پنجره یا نزدیک نور نورانی قرار دهید.

نحوه آماده‌سازی عقرب‌ها برای ورود به محل پرورش

عقرب‌ها را بعد از ورود (خرید یا صید) همه را در یک تشت خشک با عمق بیست ساعت با خار و خاشاک و خاک و هر موادی که به آن‌ها چسبیده می‌ریزیم و بعد گونه به گونه جدا کرده و داخل تشت‌های کوچک‌تر با همان عمق البته بدون خاک و خار و خاشاک ریخته و بعد عقرب‌ها را به‌عنوان‌مثال سی عدد سی عدد در یک پارچ دهان‌گشاد شیشه‌ای ریخته و با آب ولرم دمای بین 21 تا 28 درجه و در اتاق و دارای دمای بیست‌تا بیست‌وپنج درجه و به‌دوراز باد کولر و باد مستقیم و حتماً آب مورداستفاده تصفیه‌شده باشد عقرب‌ها را هفت هشت بار با پنس داخل این پارچ هم می‌زنیم تا آلودگی و خاک از بدنشان جداشده و بعد عقرب‌ها را در الک ریخته و با آب پارچ به‌یک‌باره می‌ریزیم در داخل الک و در زیر الک یک سطل گذاشته تا آب خارج‌شده از الک داخل این سطل بریزد.در مرحله بعد عقرب‌ها را که در حال تقلا هستند تا از هم جدا شوند را با دو سه ضربه به لبه تشت دیگری ،ریخته و در تشت (خشک) سوم، این تشت را پر است از روزنامه و کاغذهای تکه‌تکه شده و ریز شده کرده و عقرب‌ها را داخل این تشت ریخته تا رطوبت و خیسی عقرب‌ها را بگیرد. به همین روش می‌توانید عقرب‌ها را شسته و خشک‌ کنید.

 

خرید

1258 بازدید