طرح توجیهی احداث و راه اندازی کشتارگاه طیور گوشتی (96)


در حال بارگذاری
12 شهریور 1398
Word
KB 272
25
۴۵,۰۰۰ تومان ۲۵,۰۰۰ تومان
خرید

 طرح توجیهی احداث و راه اندازی کشتارگاه طیور گوشتی (ویرایش 96)

تعریف کشتارگاه طیور :

اگر به تاریخچه کشتارگاه ها نگاهی بیاندازیم ملاحظه می کنیم که قبل از اینکه کشتارگاه ها به شکل امروزی پدید بیاید و کشتار ها در محل خاصی متمرکز گردند, هر گوشت فروشی در جوار مکان خود دام مورد نیاز خودرا ذبح میکرد و بدون رعایت موازین بهداشتی اقدام به فروش گوشت میکردند که این سلامت اهالی شهر را به خطر میانداخت. در ابتدا دولت ها به کمک شهرداری ها اقدام به ساخت مکان های ذبح دام به صورت بهداشتی نمودند و سپس این امر به بخش های خصوصی سپرده شد. اما پس از مدتی این قضیه احساس شد که کنترل و تصدی دولت بر کشتارگاه ها لازم میباشد. ناگفته نماند که در بعضی کشور ها هنوز کشتارگاه های خصوصی وجود دارد که فعالیت آنها تحت نظر سازمان بازرسی گوشت همان کشور صورت گرفته و کنترل و بازرسی نیز به گونه کشتارگاه های دولتی توسط دامپزشکان و بازرسان ذیصلاح انجام میگیرد.

چون کشتار گاه های تعاونی هر شهر تحت تاثیر ویژگی های فرهنگ بومی اهالی را به نحوی که با موازین بهداشتی مغایرتی نداشته باشد میتوان مورد اعتنا قرار داد. اداره امور کشتارگاه های تعاونی به عهده هیئتی میباشد که شرکت های تعاونی منطقه یا شهر تعیین مینمایند و کلیه درآمد های حاصل طبق مقررات خاص پس از کسر مخارج به حساب شرکت تعاونی منظور می گردد و مبلغی هم با تصویب هیئت مذکور صرف تهیه تجهیزات جدید و بهبود ساختمان کشتارگاه میشود. تولید گوشت مرغ در ایران از 1.3 میلیون تن سال 1384 به بیش از 1.6 میلیون تن رسیده است.

کشتار صنعتی طیور شامل مراحل زیر میباشد

  •  دريافت طيور زنده سالم
  •  بازرسي فني بهداشتي طيور زنده پيش از كشتار
  •  بيهوش كردن طيور زنده 
  •  سر بريدن طيور زنده 
  •  خون گيري از لاشه 
  •  پر كني لاشه 
  •  تخليه اندرون لاشه 
  •  بازرسي فني بهداشتي لاشه طيور پس از كشتار 
  •  جدا سازي اندرون لاشه 
  •  شستشوي لاشه 
  •  قطع پاهاي لاشه 
  •  سرد كردن لاشه 
  •  آب چكان شدن لاشه 
  •  آماده سازي لاشه براي بسته بندي
دریافت طیور زنده سالم :

طيور زنده را كه تندرستي آنها به تاييد مسئول فني بهداشتي مرغداري رسيده است معمولا به وسيله قفس‏ های مخصوص به داخل سالن دريافت طيور زنده وارد مي‏نمايند. پس از ورود آنها را به آرامي و با احتياط به طوري كه دچار تشويش نشده و آسيب به بدن آنها وارد نيايد از قفس‏ ها بيرون آورده و با آويختن هر دو پاي هر پرنده زنده بر روي چنگك ريل متحرك آنها را براي انجام بازرسي فني بهداشتي پيش از كشتار آماده نمايند. قفس‏ هاي تخليه شده را بايد بي درنگ از سالن دريافت طيور زنده خارج كرد.

تاریخچه کشتارگاه طیور :

در اروپا و آمریکا ابتدا کشتارگاه های خصوصی تبدیل به کشتار گاه های خصوصی گردیده ولی به تدریج جای خود را به کشتارگاه های صنعتی و تعاونی داد. به طوری که در حال حاضر اغلب کشتارگاه های موجود در کشور های پیشرفته دارای تاسیسات عظیم صنعتی وروش اتوماتیک میباشد که بصورت تعاونی اداره میشوند.

بازرسی فنی بهداشتی طیور زنده پیش از کشتار :

در اين مرحله بايد مسئول فني بهداشتي كارگاه صنعتي بازرسي فني بهداشتي طيور زنده پيش از كشتار را برابر مفاد استاندارد ملي ايران به شماره 3499 ( آئين كار بازرسي بهداشتي مرغ و خروس پيش و پس از كشتار) هنگامي كه هر پرنده زنده از هر دو پا بر روي چنگك ريل متحرك آويخته مي‏شود انجام داده , طيور زنده سالم و مناسب براي كشتار را مشخص , تعيين و تاييد كرده سپس آنها را با حركت ملايم چنگك ‏هاي ريل متحرك به سالن كشتار هدايت نمايد. پس دادن طيور زنده نامناسب براي كشتار به مرغداري اكيدا ممنوع است. همه طيور زنده نامناسب براي كشتار بايد در خط كشتاري جداگانه و ويژه كشتار شده و تبديل به مواد پروتئيني شوند.

بیهوش کردن طیور زنده :

در اين مرحله بايد يكايك طيور زنده مناسب براي كشتار را در سالن كشتار با بكارگيري شوك الكتريكي و به وسيله دستگاه مخصوص بيهوشي ( دستگاه شامل دوالكترود مي‏باشد و ولتاژ آن 70-110 ولت برق يكسوي مقطع كه با فركانس 1500-3000 هرتز تنظيم شده است ) بيهوش كرد. روش كار اين است كه به محض قرار گرفتن هر يك از طيور در بين دو الكترود دستگاه جريان برق بين آنها برقرار مي‏گردد و پرنده بيهوش مي‏شود.

تخلیه اندرون لاشه

تخلیه اندرون لاشه شامل مراحل زیر میباشد :

  • سر لاشه‏ هاي طيور بايد از بدن كه به واسطه پوست به آن متصل میباشد , به وسيله دستگاه مخصوص خودكار جدا شود سرهاي جدا شده را بايد جمع آوري كرده و با آب پاكيزه و بهداشتي شسته و براي مصارف خاص خود آماده و ارسال كرد.
  •  پوست زير چينه ‏دان هر لاشه بايد به وسيله كارد تيز و مناسب بريده شود.
  •  چينه‏ دان هر لاشه بايد به وسيله دستگاه مخصوص خودكار و يا دست به صورت كامل از لاشه خارج گردد.
  •  مقعد هر لاشه بايد به وسيله مته مخصوص خودكار بريده شود.
  •  پوست زير شكم هر لاشه بايد به وسيله قيچي مخصوص خودكار و يا به وسيله دست یا با كارد تيز و مناسب بطور عرضي به درازاي حدود 5 سانتيمتر بريده شود.
  •  اندرون هر لاشه بايد به وسيله چنگك مخصوص ( خودكار يا دستي ) از لاشه خارج گردد.

بسته بندی گوشت مرغ 

مرغ بسته بندی به دو صورت فرآوری میشود :

1. مرغ فرآوری شده

فرايند فرآوري به این صورت میباشد که ابتدا مرغ در سبدهای مخصوص مرغ در پيش سردکن و يا به صورت فله اي که دماي صفر درجه سانتيگراد ميباشد در انبار موقت قرار گرفته و پس از آن با سبدهای حمل مرغ به سالن عمليات مرغ هدايت شده و در اين سالن تمامي عمليات فرآوری صورت ميگيرد و قطعات گوشت مرغ به دو صورت شامل مرغ با استخوان و مرغ بدون استخوان تفکيک شده و در ظروف يکبار مصرف قرار گرفته و روی ظروف يکبار مصرف با سلفون بسته بندي ميشوند، سپس توزين شده و جهت عمليات انجماد وارد پيش سردکن ثانويه ميشود و پس از نگهداري در دماي 10 درجه سانتيگراد آماده عرضه به بازار (عرضه به صورت گرم ) يا نگهداري در تونل انجماد به مدت 4 ساعت و سپس نگهداري در سردخانه (عرضه به صورت سرد) ميباشند. و بقيه موارد که شامل پوست ، دل و جگر ، بال و گردن و اسکلت مرغ ميشود تفکيک شده و در سبدهايی جداگانه به بازار فرستاده مي شوند.

2. مرغ فرآوری نشده

در صورتي که عمليات فرآوري روي مرغ انجام نگيرد مرغ را بعد از تحويل وارد سالن عمليات شده و محتويات داخل شکمي مرغ را خالي کرده و بعد از قرار دادن داخل کيسه های بسته بندي مرغ و توزين مرغ آن را وارد سردخانه کرده و در دماي 30 – درجه سانتيگراد آن را منجمد کرده و سپس در بسته بندي های تا 15 کيلوگرمي به بازار ارائه مي کنند.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.