طرح توجیهی پرواربندی گوساله 10 راسی | سود گوساله پرواری در سال ۱۴۰۰
معرفی طرح دامپروری گوساله پرواری 10 راسی 1400:
هدف از تهیه طرح توجیهی پرواربندی گوساله 10 راسی , برآورد هزینه های نگهداری و هزینه های مربوط به تغذیه گوساله پرواری , برآورد درآمد ها و سود گوساله پرواری در سال ۱۴۰۰ , هزینه های خرید گوساله و قیمت خوراک گوساله پرواری در سال 1400 و موارد مهم دیگری که در راه اندازی یک دامپروری بسیار اهمیت دارد را مورد بررسی قرار داده ایم , طرح توجیهی گاوداری گوشتی 10 راسی مناسب برای مطالعه هزینه ها و درآمد ها برای سرمایه گذاری , برای گرفتن وام پرواربندی گوساله , و مجوز
طرح توجیهی پرواربندی گوساله 20 راسی دامپروری گوساله پرواری 10 راسی قابل استفاده است , در این طرح نوع خوراک گاو و تجهیزات مورد نیاز پرواربندی گوساله به صورت کامل تهیه شده است . همه اطلاعات و محاسبات مربوط به دیماه سال 1400 است.
طرح توجیهی پرواربندی گوساله 10 راسی
نقش پرواربندی گوساله در اقتصاد کشورهای جهان از جایگاه ویژه ای برخوردار است چرا که به عنوان یکی از مهمترین منابع تولید کننده گوشت به حساب می آید. کشور ما هم با بهره بردن از این دام می تواند به منفعت های اقتصادی بی شماری از جمله اشتغالزایی و خود کفایی در عرصه تولید مواد پروتئینی دست پیدا کند.
گوشت گوساله هم از نظر کیفیت و هم از نظر کمیت در بین دام های اهلی جایگاه ویژه ای به خود اختصاص داده است؛ که توانسته اقبال به سمت مصرف گوشت را از سوی مردم بیشتر نماید. این تقاضای بالا موجب شده پرورش و نگهداری از گوساله مورد استقبال متقاضیان زیادی قرار بگیرد به گونه ای که روز به روز شاهد توسعه و رونق این صنعت در کشورمان هستیم.
چرا پرواربندی گوساله؟
می دانیم که در بحث پرورش اعم از طیور و یا دام، حیوانات زیادی قابل پرورش هستند و پرورش دهنده می تواند با نگهداری آن ها به کسب سود بپردازد؛ اما چرا پرواربندی گوساله؟ باید بگوییم که گوساله:
اولا از ضریب تبدیل غذایی بسیار مناسبی برخوردار است، یعنی در برابر کمترین مصرف خوراک بیشترین تولید را نصیب دامپرور می کند، این ضریب در نژادهای برتری همچون سمینتال 4 الی 5 است. یعنی گوساله با مصرف 4 کیلوگرم خوراک 1 کیلوگرم گوشت تولید می کند و در نتیجه قیمت تمام شده خوراک به شدت کم می شود.
ثانیا هزینه انرژی برای تولید 1 کیلوگرم چربی 4 برابر تولید استخوان و 2 برابر تولید عضله است. و چون رشد در دام های جوان و گوساله به خصوص جنس نر به صورت عضله است نه چربی، هزینه تمام شده خوراک نیز کمتر می شود.
از این رو اگر از بعد اقتصادی به پرواربندی بندی گوساله بخواهیم نگاه کنیم با کاهش هزینه خوراک، پرورش این دام کاملا اقتصادی می باشد.
اما علاوه بر بعد اقتصادی، بازار پسندی آن از دیگر دلایلی است که سبب پرورش گوساله شده است. کیفیت و مزه گوشت این دام قابل قیاس با گوشت سفید طیور و یا گوشت گاوهای مسن نیست از این رو از بازار مصرف و طرفداران بی شماری برخوردار می باشد. این بازار فروش فوق العاده، در واقع راهی میانبر است که پرورش دهنده از طریق آن می تواند به کسب و کار خود جهت ببخشد و آن را به طور فزاینده ای توسعه دهد.
روش پرورش گوساله پرواری
گوساله را می توان به دو روش سنتی و صنعتی پرورش داد:
1- در روش سنتی که بیشتر در روستاها و مناطق عشایری جریان دارد، دام ها از سیستم تغذیه گسترده تبعیت می کنند یعنی گوساله ها را به جهت تغذیه به مراتع می برند و به تعلیف مشغول می شوند. این روش معمولا برای تعداد دام زیاد جوابگو نیست و معمولا بازدهی پایینی دارد و پرورش دهنده نمی تواند گوشت زیادی را از این طریق استحصال کند.
2- در روش دوم یعنی صنعتی امروزه در بین پرورش دهندگان خرد و یا کلان بسیار با استقبال همراه شده است و تقریبا افرادی که می خواهند از پرورش گوساله به درآمدزایی برسند واحدهای پرواری را به صورت صنعتی احداث می کنند. بیشترین میزان گوشت مورد نیاز جامعه نیز از این طریق تامین می گردد. تغذیه در روش صنعتی به صورت متمرکز می باشد. یعنی دام در جایگاه و محوطه تغذیه می گردد. غذای گوساله بیشتر از اقلام پر انرژی در قالب کنسانتره تشکیل شده است تا دام با مصرف آن بتواند در مدت زمان کوتاهی به رشد مد نظر برسد.
امکانات مورد نیاز برای پرورش گوساله پرواری
گوساله همچون سایر دام های پرورشی به یکسری امکانات و تجهیزات نیاز دارد تا بتواند پتانسیل ژنتیکی خود را در تولید گوشت به اجرا بگذارد. جایگاه گوساله پرواری بایستی به گونه ای ساخته شود که بتواند نیازهای دام به نور و تهویه را برآورده سازد. از طرفی علاوه بر استحکام کافی و مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی می بایست از نظر بهداشتی نیز مناسب باشد تا با کنترل نمودن انواع بیماری، بتوان موجبات آسایش و آرامش دام را فراهم آورد و به نوعی میزان بازدهی تولید واحد پرورشی را ارتقاء داد.
جایگاهی که برای گوساله های پرواری در نظر گرفته می شود به سه صورت زیر ساخته می شوند:
– جایگاه باز
– جایگاه بسته
– جایگاه نیمه باز
اما در کنار ساخت جایگاه و ساختمان، به تجهیزاتی از جمله موارد زیر نیاز است:
– آخور
– آبشخور
– سیستم تهویه
– سیستم سرمایشی و گرمایشی با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه
– دستگاه علوفه خرد کن، آسیاب و میکسر
– باسکول
و …
آنچه اشاره شد از مهمترین امکاناتی است که پرورش دهنده قبل از این که اقدام به خرید دام نماید و کار پرواربندی را به طور رسمی آغاز کند بایستی نسبت به تهیه و ساخت آن ها اقدامات لازم را انجام دهد.
فهرست مطالب موجود در طرح توجیهی پرواربندی گوساله نگارش سال 1400:
برآورد زمین یا مکان مناسب برای طرح توجیهی پرواربندی گوساله
برآورد محوطه سازی های لازم
برآورد هزینه ساخت و ساز و یا تعمیر سالن پرواربندی گوساله
برآورد هزینه خرید و لیست ماشین آلات و تجهیزات
برآورد تاسیسات عمومی و تجهیزات (تاسیسات)
برآورد وسایل حمل و نقل
برآورد تجهیزات لازم برای طرح توجیهی پرواربندی گوساله
برآورد آب ،برق ،سوخت مصرفی
برآورد هزینه تعمیرات ونگهداری
برآورد حقوق و دستمزد نیروی انسانی
برآورد هزینه ثابت
برآورد هزینه های سرمایه ای
برآورد هزینه قبل از بهره برداری
برآورد سرمایه در گردش مثل خرید دام تهیه خوراک و…
برآورد نحوه سرمایه گذاری کل طرح توجیهی پرواربندی گوساله 10 راسی
برآورد هزینه استهلاک پس از اجرای توسعه :
برآورد هزینه تولید سالیانه
برآورد قیمت تمام شده
قیمت فروش گوساله ها
درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد سود و زیان ویژه
برآورد سرمایه ثابت سرانه
برآورد کل سرمایه گذاری سرانه
برآورد نرخ بازدهی سرمایه
برآورد دوره برگشت سرمایه
برآورد درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد ارزش افزوده خالص و نا خالص و نسبت های آن
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.