طرح توجیهی پرورش بزهای چند قلوزا بزسانن pdf

امتیاز 5.00 ( 1 رای )

در حال بارگذاری
6 اردیبهشت 1399
۳۰,۰۰۰ تومان
خرید

طرح توجیهی بزهای شیری بزسانن
یکی از پرمنفعت‌ترین و پرسودترین مشاغل در طول تاریخ، پرورش دام بوده است و این دام‌ها به‌قدری پربازده و منفعت زا می‌باشند که توانسته نظر تمام دامداران در سراسر دنیا را به سمت‌وسوی خود جلب نماید. ازاین‌رو افراد زیادی به دنبال پرورش دام به‌خصوص از نوع دام‌های سبکی همچون بز هستند تا از این طریق بتوانند امرارمعاش کنند و به سوددهی نیز برسند. بزسانن

طرح توجیهی پرورش بزسانن pdf

بز یک حیوان اهلی نشخوارکننده است که به‌منظور اهدافی همچون تولید شیر و گوشت مورد پرورش و نگهداری قرارگرفته است. از مزیت پرورش این حیوان، کم‌توقع بودن، مقاومت در برابر بیماری‌ها و تحمل شرایط سخت دمایی به‌خصوص گرمای نسبتاً بالا در مقایسه با گوسفند است ازاین‌رو پرورش آن برای دامداران می‌تواند در مقایسه با سایر دام‌ها از مزیت اقتصادی بالاتری برخوردار باشد.
در همین ارتباط مقاله خود را اختصاص به طرح توجیهی بزهای شیری داده‌ایم باشد که مطالعه آن مسیر دستیابی کارآفرینان عزیز را به یک شغل پایدار و درآمدزا هموارتر نماید.

انتخاب نژاد مناسب برای تشکیل گله بز شیری
بز را در غالب نقاط دنیا به منظورهای مختلفی همچون تولید، شیر، گوشت، پوست و الیاف مویی پرورش می‌دهند. هرکدام از این محصولات می‌تواند دامدار را دررسیدن به یک درآمدزایی پایدار یاری نماید. بااین‌حال تولید شیر یکی از عمده دلایل پرورش این حیوان پرمنفعت است.
دامدار برای این‌که بتواند از پرورش بز شیری به حداکثر درآمدزایی برسد در درجه اول بهتر است که بزی را انتخاب کند که از استعداد تولید شیر قابل توجیهی برخوردار باشد. یعنی این‌که نژاد انتخابی، یک نژاد شیرواری باشد.
تولید شیر در نژادهای مختلف متفاوت است و از روزانه 400 گرم در روز در نژادهای بومی تا روزی 7 الی 8 لیتر در نژادهای اصلاح‌شده و برتر متغیر هست. به گفته بسیار از محققان اصلاح نژاد، میزان تولید شیر 4 بز اصلاح‌شده برابر با یک گاو شیری هلشتاین است درحالی‌که میزان خوراک این 4 بز نصف خوراک روزانه گاو هست.

نژادهای بومی گر چه با محیط کشورمان سازگارتر هستند اما ازنظر میانگین شیردهی سالانه، ظرفیت پایینی دارند که نگهداری آن‌ها در حجم زیاد ممکن است که اصلاً برای یک پرورش‌دهنده توجیه اقتصادی نداشته باشد. نژادهای بز شیری بومی برای تأمین نیاز خانواده‌ها و آن‌هم در وسعت و حجم کم مناسب است. اما افرادی که می‌خواهند به درآمدزایی درزمینهٔ پرورش بز شیری برسند لازم است از نژادهایی استفاده کنند که ظرفیت تولید شیر بالایی داشته باشند مثلاً اگر شما دو کیلوگرم خوراک به یک بز بومی می‌دهید تا 5/0 لیتر شیر تولید کند اگر از یک نژاد خوب بهره ببرید می‌توانید با دادن دو کیلوگرم خوراک یک لیتر شیر دریافت کنید. بدین ترتیب عقل حکم می‌کند که از نژادی بهتر استفاده شود. گرچه خرید آن در ابتدای کار ممکن است که گران‌تر از نژادهای بومی ‌باشد اما درنهایت سود بیشتری را عاید دامدار خواهد نمود.

امروزه از دو نژاد بز شیری برای پرورش در هر سطحی چه کم و یا زیاد بسیار مورداستفاده قرار می‌گیرد. نژادی همانند بز شیری سانن و بز شیری آلپاین. این دو نژاد ازجمله بهترین نژادهای حال حاضر در دنیا هستند که به دلیل میانگین تولید شیر بالا در مقایسه با سایر نژادها، نگهداری آن‌ها برای دامدار از بازدهی و میزان سود مناسبی برخوردار خواهد بود.

بر اساس گزارش‌ها، یک بز شیری سانن قادر است که روزانه بین 3 الی 8لیتر شیر تولید کند و به‌طور متوسط طول دوره شیری دهی آن 290 تا 305 روز هست، بدین ترتیب در طول این دوره یک بز شیری می‌تواند 1000 لیتر شیر تولید کند. این در حالی است که میزان تولید شیر سالانه بزهای بومی ایران به‌طور میانگین با طول دوره شیردهی 150 روز بین40 تا 150 لیتر هست.
بز آلپاین از دیگر نژادهای بز شیری مطرح‌شده در دنیاست که همانند نژاد سانن از محبوبیت بالایی در بین دامداران برخوردار هست. این نوع از بزها قادرند که در طی دوره شیردهی (305 روز) بیش از 700 لیتر شیر تولید کنند.

انتخاب نژاد سانن یا آلپاین؟
خیلی از دامداران با این سؤال مواجه می‌شوند که انتخاب کدام‌یک از این دو نژاد می‌تواند با بازدهی بالاتری همراه گردد. خب هرکدام از این نژادها دارای ویژگی‌های خاصی هستند که می‌تواند به انتخاب مناسب‌تر دامداران کمک کند، مثلاً در بز آلپاین میزان تولید شیر آن در مقایسه با سانن کمتر است اما یک حیوانی کوه‌پیما هست و از قدرت پیاده‌روی بالایی برخوردار است و برای پرورش به‌صورت روش عشایری گزینه‌ای بسیار ایدئال است این در حالی است که بز سانن بیشتر در محیط‌های بسته نگهداری می‌گردد. پس انتخاب هرکدام از این نژادها می‌تواند بستگی به شرایط پرورش و نحوه نگهداری آن‌ها توسط دامدار نیز داشته باشد.

 

نحوه راه‌اندازی یک واحد بز شیری
دامداران عزیز پس اگر قصدتان از پرورش بز شیری، نگهداری آن در جایگاه بسته است پیشنهاد ما به شما استفاده از نژاد سانن هست. و اگر بنا به دلایلی همچون مباحث اقتصادی تمایل دارید که بخشی از خوراک موردنیاز گله‌های بز شیری از کوه و مراتع تأمین شود بهتر است که از نژاد بز آلپاین‌ که قدرت کوه‌پیمایی و حالت کوچ رویی خوبی دارد مورداستفاده قرار گیرد.
بعد از تعیین نژاد، گرفتن مجوز، تسهیلات بانکی و آماده‌سازی ساختمان پرورش، بایستی نسبت به خرید دام مدنظر اقدام نمود. دامداران عزیز بایستی توجه داشته باشند که به ازای30 الی 50 رأس بز ماده بایستی یک بز نر به جهت جفت‌گیری و بزغاله زایی در نظر گرفته شود مثلاً اگر شما قصد دارید که 100 رأس بز شیری را نگهداری کنید باید بین 2 الی 3 رأس هم بز نر خریداری نماید.

محل نگهداری و پرورش بزهای شیری
بزها اصولاً حیواناتی بسیار مقاوم هستند و به‌راحتی می‌توانند خود را با شرایط سخت محیطی وقف دهند. بااین‌حال نور خورشید بسیار آن‌ها را آزار می‌دهد که لازم است به‌خصوص در روزهای گرم تابستانی سایه به آن‌هایی برای آن‌ها در نظر گرفته شود. همچنین تأمین یک جایگاه مناسب می‌تواند نقش بسیار مؤثری در پرورش و تولید شیر هر چه بیشتر بزهای شیری داشته باشد. این مکان بایستی به‌گونه‌ای طراحی گردد که تابستان دام را در برابر نور مستقیم خورشید و زمستان‌ها در برابر برف و بوران و سرما حفظ نماید. همچنین بهداشت جایگاه هم بایستی رعایت گردد تا دام‌ها را از دچار شدن به انواع بیماری‌ها در امان نگه دارد.

ساده‌ترین جایگاهی که برای بزهای شیری به‌خصوص در ایران مورداستفاده قرار می‌گیرد؛ جایگاهی است که سه طرف آن محصورشده و یک‌طرف آن باز است که طرف باز آن‌همان بهاربند هست. همان‌طور که می‌دانید دام‌ها نیاز به گردش دارند و اگر نتوانند در محیطی همانند بهاربند گردش کنند ممکن است که دچار بیماری‌هایی مانند لنگش شوند که قطعاً بروز این قبیل از بیماری‌ها بر روی میزان و کیفیت شیر بی‌تأثیر نخواهد بود. قسمت‌های محصورشده هم‌محل استراحت و تغذیه دام است که باید اصول بهداشتی در آن رعایت گردد.

محل نگهداری و پرورش بزهای شیری

امکانات و شرایط موردنیاز برای پرورش بز شیری
دامداران اگر واقعاً تمایل دارند که از پرورش بز شیری به درآمدزایی برسند لازم است که شرایط و امکانات موردنیاز پرورش آن‌ها را نیز فراهم آورند. این امکانات شامل تأمین جایگاه مناسب، تأمین خوراک، تهیه تجهیزات بر اساس تعداد دام ( مانند آبشخور و آخور)، تهیه تجهیزات بهداشتی به‌منظور جلوگیری از اشاعه بیماری‌ها و … هست.

از مهم‌ترین شرایط پرورش بز شیری هم می‌توان اشاره‌ای به موارد زیر نمود:
• بزهای نر نباید با بزهای ماده در یک جایگاه نگهداری شوند.
• محل نگهداری بزها بایستی خشک باشد.
• بهتر است که بزها روزی دو بار دوشش شوند.
• از بزهای ماده آبستن و بزغاله‌های شیرخوار به‌خوبی مراقبت گردد.
• و سایر موارد

تهیه خوراک موردنیاز برای پرورش بز شیری:
یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که نقش بی‌بدیلی را در میزان سودآوری گله‌های بز شیری می‌تواند ایفا کند جیره و خوراک آن‌ها هست. ازآنجایی‌که حدود 60 درصد از هزینه‌های جاری پرورش بز شیری مربوط به تهیه خوراک است باید در جیره از خوراکی استفاده گردد که ازنظر اقتصادی قیمت مناسبی داشته باشد و از طرفی بتواند نیازهای غذایی یک بز شیری را نیز برآورده نماید.

بز هر چه تولید شیر بیشتری داشته باشد به مواد مغذی بالاتری همچون انرژی و پروتئین نیاز دارد که اگر به‌درستی این مواد غذایی تنظیم نگردد ممکن است که با افت سریع تولید شیر همراه گردد. اگر بزها در جایگاه بسته نگهداری می‌شوند بایستی همواره آب تمیز و سالم به همراه خوراک باکیفیت در اختیار آن‌ها قرار گیرد. همچنین نوع خوراک بز در دوره‌های مختلف تولید متفاوت است بزهای شیری درزمانی که زایمان می‌کنند و تولید شیردارند بایستی از جیره‌های پروتئین دار استفاده کنند که ممکن است قیمت خوراک را افزایش دهد؛ اما درزمانی که دام هیچ نوع تولیدی ندارد و یا به‌اصطلاح خشک کرده، می‌توان از خوراک‌هایی که ارزش غذایی پایین‌تری دارند استفاده کرد همانند کاه، در این دوره قیمت تمام‌شده هر کیلو خوراک بسیار پایین‌تر از سایر دوره‌ها هست.

 

 

خلاصه گزارش طرح توجیهی پرورش بزهای چند قلوزا بزسانن pdf 98

1-عنوان فعاليت: بز سانن-شیری50 راسی
2-ظرفيت : 50راس
3-مجري طرح:
4-محل اجرا :
5-اشتغال طرح : 2نفر
6-سرمايه ثابت طرح : 4431.06میلیون ریال-چهارصد و چهل و سه میلیون تومان
7-سرمايه در گردش : 3158.41میلیون ریال-سیصد و پانزده میلیون تومان
8-سرمايه گذاري کل طرح : 7589.47میلیون ریال-هفتصد و پنجاه و هشت میلیون تومان
9-ميزان زمين طرح : 250متر مربع
10-ميزان زمين بنا : 123مترمربع
11-ميزان تسهيلات مورد نياز : 6071.58میلیون ریال-ششصد و هفت میلیون تومان
12-نوع تسهيلات : وام 5 ساله-اقساط وام ماهانه 12250000 تومان
13-نقطه سربه سر : 48.21%
14-مدت برگشت سرمايه : 7سال
15-نرخ بازدهي سرمايه : 42.61%
16-تورم : 30%
17-نرخ تنزیل : %25
18-تعداد سال های بهره بردای 10 سال از سال 1398-الی 1408

 

فهرست مطالب موجود درطرح توجیهی پرورش بزهای چند قلوزا سال 98:

برآورد هزینه لازم برای تهیه زمین برای پرورش بزهای چند قلوزا
برآورد محوطه سازی
برآورد هزینه ساخت و ساز و یا تعمیر ساختمان ها
برآورد هزینه خرید و لیست ماشین آلات و تجهیزات
برآورد تاسیسات عمومی و تجهیزات (تاسیسات)
برآورد وسایل حمل و نقل

برآورد مواد اولیه پرورش بزهای چند قلوزا
برآورد آب ،برق ،سوخت مصرفی
برآورد هزینه تعمیرات ونگهداری
برآورد حقوق و دستمزد نیروی انسانی

برآورد هزینه ثابت
برآورد هزینه های سرمایه ای
برآورد هزینه قبل از بهره برداری
برآورد سرمایه در گردش
برآورد نحوه سرمایه گذاری کل برای پرورش بزهای چند قلوزا

 

برآورد هزینه استهلاک پس از اجرای توسعه :
برآورد هزینه تولید سالیانه
برآورد قیمت تمام شده
قیمت فروش فست فود
درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد سود و زیان ویژه
برآورد سرمایه ثابت سرانه
برآورد کل سرمایه گذاری سرانه
برآورد نرخ بازدهی سرمایه
برآورد دوره برگشت سرمایه
برآورد درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد ارزش افزوده خالص و نا خالص و نسبت های آن
طرح بسیار کامل است و همه مطالبی که در بالا گفته شد در طرح آپدیت سال 98 است .
طرح بزودی روی سایت قرار داده می شود.

*** توجه : این طرح توسط شرکت الماس طرح البرز تهیه و نگارش شده است و هر گونه کپی برداری از طرح و مطالب سایت حرام و غیر قانونی است و پیگرد قانونی دارد.

 

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.